Нашият балкански манталитет често ни прави по-склонни да потърсим финансова помощ от приятели, отколкото да се обърнем към някоя специализирана фирма от областта на бързото кредитиране. Това е грешка, тъй като оставаме с впечатлението, че заемите от приятели са безлихвени. В същото време, те изобщо не са такива и всъщност може да се наложи да платим лихвата си не под формата на пари, а като тежко и досадно усещане за задлъжнялост към приятелите или роднините, които са ни помогнали.

Липсва последваща задлъжняллост…

Когато изберете да изтеглите кредит от фирма за бързи кредити едно от предимствата е, че с изчистване на задълженията вие не дължите нищо на никого. С две думи, теглите заем, погасявате го, плащате си лихвата и вече всичко е наред. При заема от приятели не е така. След като вземете парите на заем, вие оставате задължени на приятелите си заради това, че са ви услужили. Ако човекът ви е много близък, то тогава няма проблем. Ако обаче е някой по-страничен, това може да е доста неудобно и да ви накара да се чувствате задължени.

Личния ви авторитет няма да пострада…

Понякога след като поискат заем от приятели хората се чувстват малко неловко и с леко понижено самочувствие. За да избегнете това предпочитайте да теглите заеми от фирми за бързо кредитиране, а не от приятели. Това ще ви спести неудобството в бъдеще.

Заема от приятели няма да подобри кредитния ви рейтинг…

Когато теглите пари от някоя фирма за бързо кредитиране или от банка, заемът участва в изграждането на вашия кредитен профил. Взимайки заем и връщайки го на време, това може да ви изиграе доста полезна роля ако решите в бъдеще да теглите по-големи заеми.

Това няма да ви помогне да се научите на дисциплина…

Теглейки пари от приятели много хора прекаляват и се забавят твърде много с изплащането им. Ако вземете заема от фирма, която е специализирана в областта на бързото кредитиране обаче, това няма как да стане. Ще знаете, че ако пресрочите задълженията си във времето, тогава ще има допълнителна лихва, което няма да е приятно за вас.

Приятелите ви може да започнат да ви избягват…

Нали не искате приятелите да казват за вас: “Ооооо, този човек е прекрасен, но няма да му се обаждам, защото той все иска пари от мен, а аз и без това трудно се справям с финансите…”. При тегленето на бърз кредит от специализирана фирма, това няма как да се случи. Дори и да теглите пари всяка седмица, на фирмата това ѝ е работата – да финансира своите клиенти.

Защо предпочитаме бързите кредити пред заема от приятели?
4.5 (90%) 30 глас[а]

Още публикации

"Защо предпочитаме бързите кредити пред заема от приятели?" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от пари на заем. Ако откриете фактологична грешка в "Защо предпочитаме бързите кредити пред заема от приятели?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта Кредити.инфо.