Дали някога сте мислили да вземете бърз заем от някоя фирма, която се е специализирала в тази област? Може би да? А знаете ли не що за правилата, които оказват основно влияние при определянето на това кой кандидат е подходящ и кой не е? Ако сте се замисляли за това или сте търсили информация в интернет, най-вероятно сте видели колко е важно да имате работа.

Наличието на такава обаче се оказва далеч недостатъчно в някои случаи и всъщност отново можете да получите отказ. Ако сте се чудили каква може да е причината за отхвърляне на молбата ви за финансиране, ние можем да ви дадем няколко идеи. Разбира се, няма гаранция, е отказът е бил в резултат на някоя от тях, но все пак е твърде възможно.

Работите на сезонна заетост

Ако работите на сезонна работа, вероятността да получите отказ нараства неимоверно много. Повечето компании в тази област не се съгласяват да финансират хора, които работят сезонно. Такава работа може да бъде заетостта в туристическата индустрия. Лятото в морските курорти, зимата в ски-курортите може и да звучи забавно, но за този тип фирми това е сигнал за несигурност. Повечето от тях изискват да работите на безсрочен трудов договор, тоест да ви е гарантирано, че няма да бъдете освободени ненадейно.

Работите по-малко от 3 или 6 месеца на настоящото място

Дори и ако имате работа на безсрочен трудов договор и покривате всички критерии, отново е възможно да получите отказ. Причината е, че много фирми в областта на бързите кредити задължително изискват да сте заети на въпросното място от поне 3 или 6 месеца. Ако това не е така, вие трябва да сте готови да чуете не за отговор. Това отново се прави с цел повишаване на сигурността на кредитната компания.

Нямате банкова сметка

Ако нямате банкова сметка, не е възможно да получите бърз заем. Може би се чудите как е възможно някой да няма такава, но нека ви дадем един много добър пример. Нека предположим, че сте някакъв вид занаятчия, или пък имате малко магазинче, или пък друг малък бизнес. Може би разполагате с добри доходи, но по някакви лични съображения не желаете да имате банкова сметка. Това е ваше право и ваш избор, но ако желаете да нямате такава, тогава най-вероятно ще получите отказ при кандидатстване за бързо финансиране.

Сметката ви в банката е твърде нова

Дори и ако имате банкова сметка и всичко друго изглежда наред, пак няма гаранция, че няма да ви откажат. Възможно е да се получи така, че сметката ви да е твърде нова. Едно от правилата, които много от фирмите за бързо кредитиране налагат е да имате сметка по-стара от 3 месеца. Някои фирми дори стигат по-далеч и искат сметката ви да бъде поне на 6 месеца. Това поставя една част от кандидатстващите в графата на отхвърлените, дори и ако на пръв поглед няма друга причина за това.

Имате твърде ниска работна заплата

Има много фирми за бързо кредитиране, в които размерът на работната заплата се подминава. Все пак много от този тип заеми се изплащат на малки вноски и могат да се погасяват в продължение на няколко месеца. Има обаче и една друга особеност. Ако например кандидатствате за кредит до заплата, тогава условията са по-различни. Този вид бърз заем се отличава с това, че фирмата изисква той да бъде погасен в рамките на 2 до 4 седмици. Това означава, че сумата трябва да се погаси под формата на една вноска от първата ви работна заплата. Ако обаче в същият този случай кандидатът за заем поиска сума в рамките на възможностите си, тогава резултатът може да е съвсем различен.

Лоша кредитна история

Интересно е, че макар и кредитната ви история да не е от значение при кандидатстването за бърз заем, някои компании от областта на бързото финансиране все пак имат изисквания в тази област. Така не е изключено да получите отказ докато очаквате да ви одобрят. Все пак имайте предвид, че ако това се случи в една фирма, то само след няколко минути вече може да сте намерили заместител, който няма да ви разочарова. По правило, повечето фирми за бързо кредитиране не отдават значение на това. Ето защо единичен отказ  подобно основание не бива да ви отказва и да ви отчайва.

Защо могат да ви откажат бърз кредит дори ако работите?
4.5 (90%) 18 глас[а]

Още публикации

"Защо могат да ви откажат бърз кредит дори ако работите?" е публикация на тема кредити, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете правописна или фактологична грешка в "Защо могат да ви откажат бърз кредит дори ако работите?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на нашия сайт.