До каква степен сезоните оказват влияние на нашите разходи?

През различните сезони, ние потребителите се сблъскваме с различни видове разходи, чието покриване често ни затруднява сериозно и свива допълнително и без това оскъдния ни бюджет. Компаниите, отпускащи бързи кредити твърдят, че има тенденция при нуждите, принуждаващи потребителите да вземат краткосрочни заеми, като в голяма степен, тази тенденция е пряко свързана с конкретния сезон.

Различните сезони, дори преходните – пролет/есен са свързани с определени извънредни разходи, а това налага, те да бъдат покрити с пари, извън месечния бюджет на домакинството, като това най-често са спестявания или финансови заеми. Поради максимално лесната и бърза процедура по отпускането на потребителски кредити, небанковите кредитори са предпочитана от болшинството клиенти опция. Тук ще разгледаме за какво вземат кредити българските домакинства през всеки отделен сезон.

Пролет

Пролетта е времето на ремонтите и фирмите кредитори го потвърждават. Още в началото на месеците март и април болшинството български домакинства започват да планират ремонт, като първата стъпка е осигуряване на средствата. Данните сочат, че през месеците март/април размерът на бързите кредити нараства с 15-20%,в сравнение с другите сезони.

Най-често заемът се използва за подмяна на остаряла и амортизирана част от жилището, като това могат да бъдат: дограма, водопровод, покрив или външни и вътрешни мазилки. Освежителните ремонти на жилищните помещения се извършват по-често през есента, отколкото през пролетта.

Лято

Лятото е сезонът на отпуските и ваканциите, което показва, че през този сезон най-често българинът посяга за бърз заем, за да планира почивка или екскурзия. Макар за много хора един такъв кредит да е неоправдан разход с дълготрайни последици за бюджета на едно домакинство, статистиката показва, че все повече наши сънародници прибягват до бърз кредит за почивка.

При един сигурен и постоянен, макар и не особено висок доход, ваканцията с пари на заем съвсем не е необмислено и безотговорно решение, особено ако няколко члена на домакинството могат да си поделят покриването на текущите разходи, докато тече изплащането на заема. По този начин заемът няма да предизвика сътресения, а ще остави само приятни емоции. В крайна сметка, много хора по света сбъдват мечтите си именно с пари на заем.

Есен

Есента е сезонът, в който милиони български деца тръгват на училище и статистиката показва, че голяма част от българските семейства прибягват до бързи кредити, за да подготвят своите студенти и ученици. Покупка на учебници, помагала, униформи, дрехи и обувки са сред разходите, които трудно могат да се покрият с месечните доходи, така че средствата да стигнат и за неотложните битови разходи.

Зима

Зимният сезон е най-неприятен за българския потребител, тъй като разходите за отопление поглъщат повече от 50% от доходите на българските домакинства. Това е сезонът, в който родният потребител най-често използва услугата ‘’заем за сметки’’, като един такъв заем рядко е еднократен. Има домакинства, които използват няколко бързи кредита през дългия отоплителен сезон, които понякога се застъпват, но в повечето случаи се вземат след погасяване на предходния кредит.

Всеки сезон е свързан със специфичен разход, който не можем да покрием с ниските си доходи. Това не ни лишава от правото да се възползваме от някои елементарни удобства и дори глезотии, защото небанковите кредитори ни стимулират да се възползваме от техните услуги, стига да сме достатъчно отговорни да погасяваме в срок всеки паричен заем, разбира се.

За какво вземаме бързи кредити през различните сезони?
4.38 (87.5%) 16 глас[а]

Още публикации

"За какво вземаме бързи кредити през различните сезони?" е публикация на тема пари, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от бърз кредит. Ако откриете правописна грешка в "За какво вземаме бързи кредити през различните сезони?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.