Кога възниква нужда от спешен заем за домакинството?

Поради проточилата се финансова криза и свития пазар на труда, все повече домакинства у нас се принуждават да прибегнат до вземане на паричен заем от небанкова кредитна институция. Причините за вземане на потребителски кредит са много, но има случаи, които наистина не търпят отлагане и именно затова са наричани ‘’Спешни заеми’’. Ето някои ситуации, които ви дават пълното основание да поискате спешен паричен заем.

Нужда от спешно лечение

Болестите никога не избират подходящ момент и доста често се появяват, когато не ги очакваме и по-точно, когато безпаричието ни е притиснало до стената. Тъй като човешкият живот е най-важното, с което разполагаме е напълно оправдано да изтеглим краткосрочен заем, който ще ни осигури адекватно лечение в болнично заведение или ще ни позволи да закупим скъпи медикаменти, необходими за лечението.

Кредит за ремонт

Когато някоя част от дома, автомобила или битов/ електронен уред се повреди, ситуацията обикновено не търпи никакво отлагане. Тогава нуждата от пари е наистина спешна и не ви остава друго, освен да потърсите спешна финансова помощ. След като имате постоянни доходи, които обезпечават изплащането на заема, няма никакъв проблем да извършите ремонта с пари на заем.

Плащане на битови сметки

Много често заплатите у нас се бавят по една или друга причина, а повечето доставчици на битови услуги имат фиксиран срок за плащане на сметките. За да избегнете прекъсване на услугата – ток, вода, телефон, телевизия и т.н., винаги можете да вземете малък кредит, с който да платите битовите сметки и който да върнете след получаване на заплатата. Това ви дава глътка свеж въздух и ви позволява да запазите качеството си на живот.

От къде да вземем заем при спешна нужда?

бърз кредит през интернетОсвен ако нямате близки или приятели, които да ви помогнат, не ви остава нищо друго, освен да се обърнете към кредитна институция. Банките, разбира се предлагат най-ниските лихви по кредити но сложните и бавни процедури при тях обезсмислят идеята на думата ‘’Спешно’’.

Идеята да вземете спешен паричен заем от някоя заложна къща, също не е особено добра, тъй като рискувате да получите много малка част от реалната стойност на заложената вещ и със сигурност ще бъдете натоварени с много висока лихва. Заложните къщи са смятани за лихвари навсякъде по света и за това си има основателна причина.

Най-добрата възможност да получите бързо пари на заем, без много условности и сложни бюрократични операции имате, ако кандидатствате за бърз кредит от някоя кредитна компания. Добрите кредитни институции предлагат специализирани заеми за спешни нужди, съобразени с възможностите на потребителите. Кредит за сметки, Кредит до заплата, Кредит за ремонт и Кредит за лечение са създадени именно с идеята да помогнат бързо в сложна ситуация.

Спешни заеми за домакинството – кога и от къде
4.75 (95%) 16 глас[а]

Още публикации

"Спешни заеми за домакинството – кога и от къде" е публикация на тема кредити, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от пари на заем. Ако откриете грешка в "Спешни заеми за домакинството – кога и от къде", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на нашия сайт.