Как можете да вземете паричен заем без доказване на доход?

Единственият начин да вземете бърз кредит без да се налага да предоставяте доказателства за наличие на постоянен доход, като копие от трудов договор, например е да се обърнете към финансова компания от небанковия кредитен сектор. Тази възможност дава много удобства на потребителите, като основно, тя пести време, особено ако се използва онлайн кредитирането, където процедурата е възможно най-бърза и опростена.

Лишава ли ви от отговорност липсата на изискване за доказване на доход?

Потребителските кредити, отпускани без изискване да се докаже постоянен доход съвсем не лишават потребителите от отговорност към поетия ангажимент да се изпълнят стриктно условията по договора. Макар, че този вид кредити са насочени главно към потребители без постоянна работа или такива, които не са назначени на трудов договор, те също подлежат на някакъв вид контрол от страна на своя кредитор.

Отговорността при вземане на заем е задължителна, тъй като всяко просрочване и необслужване на вноските по кредита води до натрупване на наказателни лихви, които затрудняват допълнително изплащането на задълженията. Освен това, некоректното отношение при изпълнението на условията по договора за заем се отбелязва в кредитното досие на платеца, което може да му коства отказ при искане на нов заем или налагане на по-високи лихви при отпускане на нов такъв.

Каква сума можете да заемете без доказване на доход?

Тъй като липсата на доказателство за постоянен доход прави бързите потребителски кредити по-рискови, като финансови операции, сумите, които небанковите кредитори предлагат никога не надвишават 1000 лева. Най-често бързите кредити са в размер от 100 до 500лв, като срокът на погасяване варира от 15 дни до 3 месеца, при различните компании.

Поради по-високият риск при заемите без доказване на доход, оскъпяването на един такъв кредит може да достигне максималните стойности, позволени от закона. Облагането на дължимата сума с лихви, такси и комисиони е вероятно да достигне законовия праг, който е 50 +1% от стойността на заема.

При желание да се вземат кредити без трудов договор е много важно, освен размера на заема, да се обмисли внимателно и какъв ще бъде погасителният период, тъй като това определя размера на дължима сума.

Колкото по-бързо върнете заема, толкова по-ниско ще бъде неговото оскъпяване. Точната стойност на заема най-лесно можете да изчислите с помощта на кредитния калкулатор, който всяка кредитна компания, предлагаща онлайн кредитиране предоставя на сайта си, за да осигури това удобство на потребителите. Въвеждайки желаната сума, всеки потребител може да изчисли с точност до стотинката, какъв ще бъде общият размер на заема, в зависимост от срока на погасяване.

Като цяло потребителските кредити без доказване на доход са рискови и за кредиторите и за кредитополучателите. Макар и създаващи възможност за бърз изход от неприятна финансова ситуация, те самите могат да се превърнат в такава, ако към тях се подходи неразумно и безотговорно. Ако сте трайно безработни и нямате стабилен месечен доход е добре да се въздържате от обвързване с договор, който не можете да изпълните.

Рискови ли са бързите кредити без трудов договор?
4.39 (87.83%) 23 глас[а]

Още публикации

"Рискови ли са бързите кредити без трудов договор?" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете правописна грешка в "Рискови ли са бързите кредити без трудов договор?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.