Нужно ли е да отлагаме до безкрайност ремонтирането на дома?

Оскъдните доходи и постоянно растящите разходи принуждават все повече българи да отлагат до безкрайност важни и дори неотложни ремонти на жилището. Всяко отлагане влошава качеството на живот на обитателите на това жилище, а от друга страна, времето оскъпява ремонта допълнително, тъй като щетите постепенно се увеличават.

Много български домакинства прибягват до вземане на бърз кредит от небанкова кредитна институция, като мотивите в по-голямата част от случаите са именно ремонт на дома. Защо тези потребители избират небанковите кредитори, пред банките, обаче? Отговорът е много прост – максимално лесна и бърза процедура, без излишни условности и документация.

При наличието на толкова много фирми, отпускащи бързи кредити у нас, въпросът е не дали, а от кого да вземем заем за ремонт на жилището. Това дава отговор на въпроса ‘’Нужно ли е да отлагаме ремонта?’’, защото е очевидно, че нямаме никакво основание да проточваме повече. С един краткосрочен потребителски кредит ремонтът може да започне още утре.

За какви видове ремонти най-често се вземат бързи кредити?

Ремонтите, за които българинът най-често се чувства принуден да изтегли бърз кредит са:

  • Смяна на дограма – прозорци и врати;
  • Ремонт на водопроводна/електрическа инсталация;
  • Промяна на интериора в едно или няколко жилищни помещения;
  • Покупка на нови мебели.

Всяка една от тези причини е съвсем основателна, като ние сме ги степенували по важност. Разбира се, че е много по-удачно да вземете бърз заем, за да повишите енергийната ефективност на своето жилище, тъй като това ще ви позволи да намалите драстично разходите за отопление и климатизация през летния и зимния сезон.

Ремонтирането на двете най-важни инсталации в дома – електрическата и водопроводната, от друга страна ще ви помогне да защитите своето жилище и най-вече своя живот и този на вашето семейство.

Един теч, поради спукана или изгнила тръба може да причини наводнение на дома със сериозни поражения за интериора и конструкцията на сградата, а едно късо съединение в остарялата ел. инсталация може да предизвика пожар, който да ви остави буквално на улицата.

Как да договорим условията при вземането на кредит за ремонт?

Някои от фирмите кредитори имат специално разработени продукти, представляващи именно кредит за ремонт на дома. Тези видове кредити се предлагат в няколко варианта, като различното при всеки от тях е размера на сумата и срока на погасяване на дълга.

Потребителите, желаещи да направят по-задълбочен ремонт на своето жилище обикновено вземат заем с по-дълъг погасителен срок, което означава, че те трябва да планират много внимателно своите финанси за периода, в който изплащат заема. Договарянето на индивидуални условия не е възможно при всички кредитни компании, поради което е добре тези клиенти да подберат внимателно фирмата кредитор, така че тя да може да отговори на техните нужди и изисквания.

Преди да вземете кредит за ремонт е важно да се запознаете много добре с всички условия, които ви се предлагат, за да не се окажете длъжници на сума, много по-голяма от предварително уговорената. Скрити такси, комисионни и лихви при предсрочно погасяване са най-често срещаните уловки, от които потребителите на бързи кредити се оплакват.

Ремонт на дома с бърз потребителски кредит
4.52 (90.48%) 21 глас[а]

Още публикации

"Ремонт на дома с бърз потребителски кредит" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от светкавичен заем. Ако откриете неточност в "Ремонт на дома с бърз потребителски кредит", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.