Бързите заеми могат да са много полезни и да доведат до много добър краен резултат за всеки, който може да си позволи да ги изплати навреме. Системата на работа в повечето компании от този тип е такава, че одобрението пристига изключително бързо. Най-често това става за срок от 10 – 15 минути до няколко часа. При всички положения можете да си уредите кеш в рамките на деня.

Те са много подходящи за покриване на всякакъв вид неочаквани разходи. Тук може да се споменат куп поводи. Една често срещана причина например е за кратка екскурзия извън града за уикенда. Също така, често причината можа да е нужда да си купите нещо, което намери за необходимо, но не разполагат с пари в точно този момент.

Със сигурност обаче първото място се полага на плащането на битовите сметки. През зимните месеци сметките ни за електроенергия могат доста да влошат финансовото ни положение. Тогава човек лесно може да изпадне в положението да няма достатъчно пари за най-важното. Точно тогава, дори и да не ни се иска, може лесно да се стигне до ситуация, в която да трябва да изтеглим малка сума.

Качествата и предимствата на бързите кредити

Бързия кредит си има сам по себе си много качества и предимства. Това обаче, което прави този вид лично финансиране уникално е лишеният от трудности процес на одобрение и отпускане на парите. От кандидатстването, през одобрението и чак като се стигне до погасяването, всичко е максимално опростено и улеснено. Само в рамките на деня можете да получите всичко онова, за което се надявате.

Всеки човек, който е над осемнадесет години може да получи заем от този тип, стига да отговаря на изискванията. А те не са много. Достатъчно е наличието на трудов договор (постоянен) и редовно получаване на месечна заплата. Необходимо е също така и наличие на банкова сметка. Служителите ще проверят ще за човек сте, дали отговаряте на условията и ако всичко мине гладко, ще получите парите в съвсем кратък срок.

Могат ли хора с лоша кредитна история да получават заем

Тук е важно да се подчертае, че дори и хора с лоша кредитна история могат да получат пари назаем. Нещо повече – дори има случаи, в които хора кандидатстват за подобни заеми за да погасят други свои задължения, с които имат проблеми в момента. Това е познато като рефинансиране, тъй като вторият заем се тегли за да погаси предния.

Благодарение на това, че тези фирми работят в един много силно конкурентен пазар, в наши дни няма да са ви нужни няколко дни за да получите одобрение. Ако в миналото за това бяха нужни срокове от типа на 2 – 3 дни, то днес с лекота може да се намери кредитор, който предлага срокове от порядъка на няколко часа и дори няколко минути.

При получаване на одобрение, паричните средства се депозират във вашата банкова сметка в рамките на няколко часа. Това е нещо, което прави достъпа до парите много удобен и бърз. Тук е мястото да отбележим, че напоследък най-много се търсят онлайн бързите кредити, при които цялата процедура преминава изцяло по интернет.

Онлайн кредиторите са чудесен избор, защото те дават и отличната възможност да проучите всичко много внимателно. Освен това, при тях и възможността да сравните фирмата, на която сте се спрели с конкуренцията и да се спрете на най-доброто решение е по-голяма.

Недостатъци на бързите заеми

До тук представихме тази услуга доста подробно и хвърлихме доста светлина върху това какво представлява. Поставихме акцент върху положителните и страни и изтъкнахме някои от най-ясно открояващите се от тях. Тази услуга обаче не е идеална и тук също така има и много недостатъци. Нека обърнем малко внимание и на тях, защото само така можем да бъдем наистина обективни.

Когато се кандидатства за бърз заем в някоя фирма, много важен момент е да се специално внимание на споразумението (договора). Това е най-важната и отправна точка, защото не всички фирми предлагат еднакво добри условия. Цените на услугата (тоест лихвата) варират най-често в рамките от 10% до 30%. Без съмнение, това се счита за доста висока лихва на фона на сумата, която се предлага и със сигурност е несравнимо повече от банковите кредити.

Ако потребителят не извърши погасяването на време и просрочи заема, тогава има чувствително увеличение на лихвата и сумата, която ще дължи потребителя ще стане още по-голяма. за следващия погасителен план. По тази причина е силно препоръчително потребителите да се въздържат от просрочване. В края на краищата, последното може да ги вкара в още по-големи финансови затруднения.

Какъв контрол има от страна на Европейския съюз

Макар че Европейският съюз и страните членки оказват много строг контрол върху дейността на тези фирми, все пак винаги е на лице риск да се натъкнете на некоректни хора. По тази причина, кредитополучателите трябва да обръщат особено внимание, когато се решават да изтеглят онлайн бърз кредит. Не е изключено човек да стане жертва на измама и дори да се подведе сам и да се обърка ако работи с иначе съвсем изрядна и коректна фирма.

По тази причина специалистите съветват винаги да се чете дребния шрифт. Това е от съществено значение. Имайте предвид, че след като шрифтът е дребен, той най-вероятно носи информация, която фирмата се надява вие да не забележите. Всичко това е изключително важно за да не съжалявате по-късно от услугата, която сте решили да ползвате.

Ако не разполагате с постоянна работа и безсрочен трудов договор, повечето фирми абсолютно категорично ще ви откажат заем. Това ще се случи без значение колко много искате парите и какви гаранции предоставяте. Същото се отнася и за хората без банкова сметка. Ако и вие сте от тях, няма как да получите парите, за които се надявате, тъй като банковата сметка, както вече споменахме, е едно от задължителните условия.

Какво да направим ако не отговаряме на условията за кредит

Ако имате нужда от пари в брой, но не отговаряте на условията за получаване на бърз заем по някаква причина, попитайте вашите приятели или семейството си. Това често е много по-добра алтернатива. Така или иначе парите, които тези компании предлагат а в съвсем малки размери, така че не можете да очаквате кой знае колко средства. Освен това, при искането на малка сума от приятели и роднини ще можете да върнете толкова, колкото искате.

Ако не сте успели да получите пари от някоя конкретна фирма и ако близките ви откажат, имате и други алтернативи. Помисли за кандидатстване за необезпечен бърз заем, където няма да се налага да давате каквито и да било гаранции. В този случай обаче може и лихвата да е по-висока. Със сигурност този тип услуги имат много предимства, но и много недостатъци. Ето защо преди да теглите пари, запитайте се едно много важно нещо – наистина ли ви трябват.

Предимствата или недостатъците преобладават при бързите заеми?
4.53 (90.67%) 15 глас[а]

Още публикации

"Предимствата или недостатъците преобладават при бързите заеми?" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете правописна или фактологична грешка в "Предимствата или недостатъците преобладават при бързите заеми?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.