Фирмите за бързи кредити и банките са много различни. Между тях много често разликите са толкова големи, че дори е трудно да се прави каквото и да било сравнение. Въпреки това, хората често се колебаят кое да изберат, за това ще ви запознаем с предимствата на бързото кредитиране.

Отговорът е много прост. Ако ви трябва дребна сума за да покриете разходи при забавена работна заплата, то фирмите за бързо кредитиране са по-добрия вариант. А всичко друго са за предпочитане банките, които предлагат и по-многобройни решения.

Бързината е едно от предимствата на бързото кредитиране

Едно от основните предимства в бързото кредитиране е, че времето необходимо за кандидатстване, за обработка на документите, за одобрение и за изплащане на парите е много по-малко.

Макар, че от една фирма за бързи кредити до друга е възможно да има големи различия, все пак няма как да се отрече това, че специализираните фирми работят много бързо.

В банките процедурата е по-бавна, одобрението се получава за повече време и макар че системата там също е значително ускорена, все още банките полагат усилия за да направят кредитирането много по-бързо и лесно.

Гъвкавост при кредитиране

Тъй като фирмите за бързи кредити обикновено отпускат значително по-малки суми от редните, които се отпускат в банките, фирмите за бързи кредити могат да си позволят гъвкавост, която банките няма как а проявят.

Фирмите за бързо кредитиране отпускат основно суми в малки размери и по тази причина не е необходимо да търсите поръчител, който да гарантира заема. И докато при банките е възможно в извънредни случаи да попаднете на някои кредитни продукти, които не изискват поръчителство, то при бързите кредити по-скоро вероятността е почти 100% да не ви се наложи да търсите поръчител.

Възможност да се работи изцяло по интернет

С бързото напредване на високите технологии, днес вече повечето фирми за бързо кредитиране предлагат да осъществите целия процес от кандидатстването до получаването на желаната сума по интернет.

Банките също следват тази тенденция, но това все още основно засяга по-малки по размер кредити и не всяка банка е склонна да процедира така. Тъй като банките работят с по-големи суми и изискват повече гаранции, те много често изискват да се проведе лична беседа с желаещия да получи финансиране.

Без конкуренция при кредити за покриване на битови нужди

Когато става дума за бързите кредити за покриване на битови нужди, фирмите за бързо кредитиране имат доста голямо разнообразие от микрокредити, с които да платите неочаквано възникнали разходи или да компенсирате закъсняла работна за плата например.

Няма значение какво е кредитното ви минало

Едно от предимствата при фирмите за бързо кредитиране е, че една фирма като цяло няма никакво отношение към вашето кредитно минало. Дали сте взимали заеми от други институции преди това и как сте се справяли с тяхното погасяване, това е въпрос, който много малко фирми за бързо кредитиране искат да знаят.

Това, от което този тип фирми се интересуват е дали имате работа на постоянен трудов договор и дали в миналото сте теглили заем от точно тази фирма. Важно е ако сте били техен клиент да сте изплатили всичко коректно и в съответствие с договореностите.

Банките от своя страна не процедират така. За тях кредитното минало е много важно и никоя банка не би си позволила да финансира човек, който в миналото не е обслужвал свои заеми там или в друга банка

Предимствата на бързото кредитиране
4.4 (88%) 25 глас[а]

Още публикации

"Предимствата на бързото кредитиране" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от бърз кредит. Ако откриете фактологична грешка в "Предимствата на бързото кредитиране", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на нашия сайт.