Обикновено бързите кредити са краткосрочна услуга. Те предлагат малки суми пари, които след като бъдат усвоени, трябва да се погасят в съвсем кратък период от време. Това си има някои свои предимства, но и недостатъци. Ето защо преди да ползват тази услуга е добре да помислите дали е това, което ви е необходимо.

За колко време се отпускат и колко по-дълги срокове има на разположение?

Този тип финансиране най-често се отпуска за срок от около месец. Разбира се, това е примерен период, който със сигурност може да варира в известни граници. Като цяло обаче 3 – 4 седмици е средно статистически срок, който се среща доста често. Разбира се, има и заеми за срок по-кратък или по-дълъг от този.

За потребителите съществуват различни изключения. Така например някои фирми предлагат пари за срок от 3 или повече месеца. Съществуват и такива, при които можете да изтеглите желаната сума за половин година. На пазара съществуват и няколко изключения, които предлагат заеми за период от около година.

Винаги има алтернативи

Може да се каже, че за сроковете при бързите кредити важи правилото, че колкото по-дълъг е срока, за който искате парите, толкова по-малко фирми на пазара могат да ви финансират. И обратното – колкото по-кратък е срокът, толкова повече стават фирмите, които ще искат да сте техен клиент.

Интересното обаче е, че дори и при фирмите, които отпускат краткосрочни заеми може да се открие алтернатива. На първо място намерете компания, при която условията ви допадат. След това се свържете с техни служители и попитайте дали има опции за рефинансиране.

Рефинасирането е чудесен вариант за удължаване на срока. Така например, когато настъпи момента за погасяването на задълженията можете да кандидатствате повторно. Така сумата може да ви бъде отпусната повторно и така да рефинансирате задълженията си.

Макар че това позволява да теглите пари за по-дълъг срок от време, тук трябва да се отбележат и някои очевидни недостатъци. Например по-високите лихви. Не може да се отрече, че човек ще трябва да погаси и значително по-голяма сума. Ето защо е добре да потърсите други алтернативи ако имате тази възможност.

Някои фирми са по-гъвкави

Определено на пазара има доста алтернативи и ако сте търпеливи, търпението ви ще се увенчае с успех. Някои компании например са доста разчупени по отношение на сроковете. Те предлагат заеми за срок от по-дълго време. На всичко отгоре има и възможност за погасяване на малки вноски. Това може да ви позволи да получите услугата, която желаете, но без да трябва да харчите твърде много за безумни лихви, които съпътстват рефинансирането.

Лошото е това, че пак се стига до по-неизгодни условия. Традиционно, всяка фирма предпочита да получи инвестирания капитал за по-кратко време. Ето защо, компаниите, които отпускат пари за по-дълъг период обикновено искат да компенсират това с по-голяма стойност на услугата.

Възможности за предсрочно погасяване

Европейският съюз има много строга политика по отношение на различните форми на финансиране. Той изисква от компаниите да позволяват на своите клиенти да погасяват заемите си предсрочно, без това да затруднява потребителя и да прави условията по-неизгодни.

Самите компании не се изисква да бъдат много притискани в това отношение, защото не е в техен интерес да губят капитал за дълго. В техен интерес е да получат средствата си обратно. В интерес на истината, някои фирми за бързи кредити дори предлагат на своите клиенти безлихвени заеми. Условието за това е да върнат парите в максимално кратък срок.

Разбира се, не бива да се приема, че в този случай компанията губи. Тя така или иначе ще получи своята печалба заради това, че взима такса за обработка на документите. Това е малка сума, която в повечето случаи е 20-тина лева, но все пак не бива да се пропуска.

Скъпа услуга

Независимо дали искате да изтеглите по-малка или по-голяма сума, дали я желаете за по-кратък или по-дълъг период от време, бързия кредит е скъпа услуга. Лихвите по него винаги са високи, така че човек трябва добре да помисли по този въпрос предварително. Не бива да се забравя, че това не е решение на дългосрочни проблеми.

Казано с други думи, това може и да не ви идва на ум, но съвсем скоро след тегленето на заема вие ще трябва да го погасите. И тогава, ако не сте готови затова, ще бъдете обременени с допълнителни лихви, които ще утежнят финансовото в положение. Ето защо експертите съветват да теглим единствено тогава, когато знаем, че това ще ни донесе полза.

Бързи кредити за по-дълъг срок
4.62 (92.38%) 21 глас[а]

Още публикации

"Бързи кредити за по-дълъг срок" е публикация на тема кредити, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от бърз кредит. Ако откриете грешка в "Бързи кредити за по-дълъг срок", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.