В период на сериозна финансова криза, в каквато нашата страна се намира вече повече от 10 години едва ли има редови българин, на който не се е налагало да поиска пари на заем, било от роднини, приятели или от небанков кредитор. Преди кризата да се настани трайно в икономиката на страната ни, понижавайки доходите и увеличавайки разходите в пъти, голяма част от родните потребители се обръщаха за кредити към банките, но днес ситуацията е различна.

Липсата на висок постоянен доход принуди хората да затегнат коланите, а това означава само едно – никакви големи заеми за неща, които не са от първа необходимост. Днес българските домакинства се обръщат към фирмите за бързи кредити онлайн, когато имат нужда от пари, защото:

А) Отпускат по-малки суми;

Б) Заемите се погасяват по-бързо.

Никой не иска да се обвързва с дългосрочно погасяване на заем, тъй като работното му място не е 100% гарантирано, а това значи, че доходите също са нещо, което не можем да приемем за даденост. По-далновидните потребители предпочитат значително по-високите лихви на небанковите кредитори, защото само там могат да получат и погасят своя потребителски кредит в кратки срокове – някои заеми от този тип се отпускат за период по-малък от месец.

 

5 причини да вземем пари на заем от небанков кредитор?

  1. Възможност за погасяване на малки вноски

Обикновено, когато вземем пари на заем от близък човек се договаряме да върнем цялата сума в определен срок. За хората с ниски доходи това може да се окаже много трудно, защото заделянето на една по-крупна част от месечния доход би намалила драстично средствата, с които домакинството ще трябва да преживява, а това означава вземане на нов заем.

  1. Бързо одобрение и отпускане на сумата по заема

Небанковите кредитори са известни с това, че отпускат заемите много бързо и без излишни бюрократични спънки. В повечето случаи (при заемите с малък размер) кредит се отпуска само срещу лична карта и то в рамките на половин-един час. Бързината не е гарантирана, ако решим да вземем заем от приятел – всички сме чували отговора: Сега не мога да ти помогна, възможно е след една-две седмици или месец.

  1. Сами избираме условията по кредита

Едно огромно предимство на фирмите за бързи кредити е възможността клиентът сам да избере при какви условия ще погасява своя заем. Това означава да определим сами за какъв период от време ще изплащаме кредита, на колко вноски и какъв ще бъде техният размер, така че да постигнем баланс, благодарение на който изплащането на заема няма да ни се отрази фатално и в същото време погасяването няма да се проточи във времето.

  1. Възможност да пренасочим директно заема за покриване на конкретен разход

Болшинството домакинства вземат кредит, за да се издължат на фирмите, предлагащи комунални услуги. Това е известно на малките кредитори и те са създали дори специални продукти за тази цел. Кредит за сметки, например е продукт, който ви позволява да насочите директно сумата по заема към сметката на доставчика на електричество, вода, интернет и т.н. Това пести ценно време на натоварените потребители.

  1. Опция за предоговаряне на кредита

Ако отложите връщането на заема, взет от близък или приятел е много вероятно да го затрудните финансово и да развалите своите добри взаимоотношения. При небанковите кредтори такава вероятност липсва – винаги можете да предоговорите условията и да удължите погасителния период, без никой да ви притиска и да ви се сърди.

Пари на заем – 5 причини да ги вземем от не банков кредитор
4.35 (87%) 20 глас[а]

Още публикации

"Пари на заем – 5 причини да ги вземем от не банков кредитор" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от пари на заем. Ако откриете фактологична грешка в "Пари на заем – 5 причини да ги вземем от не банков кредитор", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на нашия сайт.