Както в повечето сфери от съвременния живот и при потребителските кредити от небанкови финансови институции имаме право на избор. Изборът е нещо, което прави този вид краткосрочни заеми още по-примамливи за потребителите, тъй като, за разлика от банковите заеми тук наистина разполагаме с няколко възможности да потърсим финансова помощ.

Един от изборите, който стои пред нас, когато се налага да вземем краткосрочен заем е дали да кандидатстваме онлайн или да посетим физически офис на компанията кредитор или пункт на някой от нейните партньори. И двете възможности имат своите предимства и тук ще се опитаме да разгледаме ползите и от двата начина на кандидатстване.

Ползи и недостатъци на физическия офис

Ползи от живия контакт с кредитен консултант безспорно има. Прекият контакт ви дава възможност да зададете въпроси и да прецените сами, дали служителят е откровен с вас или ви спестява важна информация. И двата варианта се срещат при бързото кредитиране, затова ако смятате, че посещението на място ще бъде по-полезно за вас – непременно го направете.

Като недостатък на физическия офис трябва да изтъкнем чакането и попълването на куп формуляри, които не всички потребители могат да попълнят самостоятелно. Натоварените офиси не винаги разполагат със служители, които да ви консултират или попълнят информацията вместо вас и освен всичко това – споменахме ли дългото чакане?

Ползи и недостатъци на кандидатстването по интернет

офис за бързи кредитиТук безспорно ползите преобладават. Онлайн порталите на кредитните компании са разработени така, че да създават максимално улеснение на своите клиенти. Имате възможност да ползвате удобния кредитен калкулатор, с чиято помощ да изчислите с точност сумата, която дължите за определен погасителен период. Освен това не ви се налага да губите време и да харчите пари, за да пътувате до най-близкия офис на фирмата.

Друго предимство на онлайн кредитите е бързината, с която можете да получите своя заем. Бърза проверка на кредитното ви досие дава възможност в рамките на няколко минути да получите положителен отговор на вашето искане. Не бива да подценяваме и възможността да кандидатствате за бърз кредит, без да се налага да отсъствате от работа или да коригирате натоварения си график.

Ако трябва да изтъкнем недостатък на кандидатстването за кредит по Интернет, то това със сигурност ще бъде неумението на по-възрастните потребители или хора с увреждания да оперират в интернет пространството. Все още има хора, които не разполагат с достъп до глобалната мрежа не умеят или не искат да я използват. За тях си остава възможността за живия контакт в реален офис на компанията кредитор или в пункт на някой от нейните партньори.

Кое да изберем – пари на заем по интернет или от физически офис?
4.54 (90.71%) 28 глас[а]

Още публикации

"Кое да изберем – пари на заем по интернет или от физически офис?" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от пари на заем. Ако откриете правописна грешка в "Кое да изберем – пари на заем по интернет или от физически офис?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.