На все повече българи се налага да вземат малък паричен заем от кредитор, като най-често това са фирмите от небанковия сектор. Свитите доходи и непосилните разходи често оставят голяма част от домакинствата без никакви средства, а когато изникне непредвиден разход или плащането на трудовото възнаграждение се забави задачата се усложнява още повече.

Голям брой от фирмите кредитори са създали специален продукт за подобни ситуации. При повечето фирми от бранша той се нарича Кредит до заплата и целта е сумата да се усвои именно за такъв период от време – до следващата заплата. Предимството на този вид заеми е, че сумите обикновено са малки и тяхното еднократно погасяване не е проблем за повечето кредитополучатели.

Защо хората харесват кредит до заплата?

Броят на отпуснатите само за изминалата година подобни кредити е висок и процентът вероятно ще се увеличава. За родния потребител е жизнено важно да има от къде да получи свежи пари до заплата, когато семейният бюджет за месеца е похарчен, а пред домакинството изникне непредвиден разход.

Потребителите, които са прибягвали до тази услуга споделят, че им харесва възможността да получат финансова помощ по най-бързия начин и без излишни условности. Кредитните компании, опериращи в интернет предлагат наистина експресна услуга, при която в рамките на броени минути се разглежда кандидатурата, дава се съгласие и се отпуска поисканата сума.

Освен бързината, на родния потребител му харесва също, че процедурата е максимално опростена. Онлайн формата за кандидатстване често е поднесена по много достъпен начин, така че всеки потребител, независимо от своето социално положение и образование да може да се ориентира лесно и да премине необходимите стъпки по кандидатстването.

Друго голямо улеснение е липсата на излишни формалности и документи. Данните от валидна лична карта са напълно достатъчни в повечето случаи. При кредитите от този тип не се налага доказване на доход, предоставяне на валиден трудов договор, търсене на гаранти и друг вид обезпечение. Цялата процедура отнема минути, като това включва и превод на отпуснатия заем. Ако нещо забави получаването на заема, то това може да бъде единствено банковия превод, в случай, че клиентът е посочил този начин на получаване на сумата.

Понякога е много изгодно

Пари до заплата понякога могат да се вземат без абсолютно никакво оскъпяване. Някои фирми, предлагащи подобен продукт дават възможност на всеки, който за първи път реши да използва услугата да спечели огромна отстъпка. При спазване на строго фиксиран срок, в който заемът трябва да бъде погасен, потребителят връща точно толкова, колкото е усвоил – без такси, лихви и комисионни.

За да задържат спечелените по този начин клиенти, много от фирмите, предлагащи безлихвен кредит до заплата правят промоцията валидна не само за всеки първи, но и за всеки 7, 8 или друг пореден път, в който техен клиент е използвал услугата и се е доказал като коректен платец.

Да намериш спешно пари до заплата вече не е толкова трудно или неизгодно и процентът на потребителите, възползвали се от този род продукти доказва, че услугата е необходима на редовия българин. За жалост средната заплатата у нас не съответства на разходите, с които едно домакинство се сблъсква всеки месец, а възможността да получиш финансова помощ в труден момент е безценна.

Пари до заплата – бързо, лесно и понякога много изгодно
4.56 (91.2%) 25 глас[а]

Още публикации

"Пари до заплата – бързо, лесно и понякога много изгодно" е публикация на тема пари, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от бърз кредит. Ако откриете правописна грешка в "Пари до заплата – бързо, лесно и понякога много изгодно", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта Кредити.инфо.