За предназначенито…

За да имате ползи от бързите кредити, трябва преди всичко да ги разбирате много добре. Ако ги използвате по предназначение, те със сигурност няма да ви разочароват. Ако обаче ги изтълкувате погрешно, тогава можете да си създадете куп главоболия. Ето защо трябва първо да тръгнем от тяхното основно приложение.

Най-важното, което трябва да отбележим е, че те не са създадени за решаване на дългосрочни и перманентни финансови проблеми. В случай на такива по скоро можете да намерите решение в различните продукти, които банковите институции предлагат.

Бързото финансиране от своя страна е предназначено за справяне с малки и инцидентни финансови смущения. То позволява на вашия ежедневен живот да протече съвсем гладко. Не винаги притокът на пари съвпада с разходите и точно тук се намесват бързите кредити.

Примери за това могат да се дадат наистина много. Сред най-честите причини за теглене на пари от този тип фирми е нуждата от спешен ремонт на нещо. Това може да е колата, която ненадейно се е повредила. Може да бъде и някой домакински уред, например готварската печка, хладилника, бойлера или микровълновата.

Целта им е да осигурят на човек малка сума пари при неочакван разход, която да бъде погасена при следващото взимане на заплата. Така човек си спестява необходимостта да търси помощ и подкрепа от близките. По този начин се развива усещане за независимост и стабилност.

Често срещана причина за теглене на пари може да бъде нуждата от извършване на някакви медицински, козметични или стоматологични процедури. Това могат да са и изненадващи събития, на които внезапно сте поканени, а не сте имали готовност. Най-често това са сватби, абитуриентски балове и кръщенета, но също и много други подобни.

За условията…

Условията по бързите кредити са доста специфични. За да ви свърши този тип услуга работа, вие трябва да сте наистина доста добре запознати с тях. Така например, както вече споменахме по-горе, тя не е подходяща за всеки тип нужди. Ако обърнахте внимание, всичко което сме изброили са все еднократни разходи или един вид финансови смущения, които са временни.

Причината поради която тези заеми са удачно решение само за някои проблеми са сроковете и размерите на сумите. Казано на кратко, сроковете са много кратки, а сумите – много малки. Това само по себе си са сред най-специфичните условия и ако не търсите нещо подобно, по-добре се откажете.

Така например, най-често сроковете се движат в границите между 2 седмици и 1 месец. В тази категория попадат всички така наречени заеми до заплата. Има и други форми на финансиране, които имат малко по-удължен срок и могат да достигнат 3 – 6 месеца. Това обаче обикновено е голяма рядкост.

Подобно на кратките срокове, сумите също са сравнително по-скромни Помислете каква сума ви е необходима и ако ви трябват повече пари, тогава просто помислете за банков заем. Обикновено този тип кредити са в рамките на минималната работна заплата. Понякога е възможно да се отпуснат и по-големи суми до около 600 или пък 700 лева, но може да се каже, че това не е обичайна практика.

За лихвите…

Лихвата, това е цената на бързия заем. В случая това е един доста скъп продукт. Лихвите по него са обикновено над 20%, като не рядко достигат до около 30%. Освен това, към стойността трябва да се включи и таксата за обработка на документите. Тя обикновено е сравнително малка и варира някъде около 20 или 30 лева.

Това, за което повечето хора не се замислят е, че самата такса всъщност се удържа от парите, които теглите. Освен това, има и други особености свързани с бързото кредитиране. Така например ако не погасите задълженията си в срок, то лихвата може и да се удвои.

За процедурата по кандидатстване…

Ако все пак всички условия ви удовлетворяват, без никакъв проблем бихте могли да се присъедините към огромния процент хора, които теглят бързи заеми. Това може да стане изцяло по интернет, като за целта изобщо не е необходимо да напускате дома си дори и за секунда.

Обикновено за да кандидатствате можете да попълните съответната форма и да я изпратите до фирмата. Има фирми, които изискват да им изпращате документи по факс. Пред вас стои възможността да се откажете от тях и да изберете за нуждите си компания, която работи изцяло онлайн.

Обикновено процедурите по кандидатстване за бърз кредит не са сложни. Всъщност може да се каже, че дори са твърде опростени. Ако искате да изтеглите малка сума пари, то в никакъв случай не е необходимо да доказвате своето кредитно минало. Добро или лошо, то е на практика без значение.

Достатъчно е единствено да сте над 18 години да имате работа на безсрочен трудов договор и разбира се да получавате редовно заплата. Всичко това е вашата гаранция за фирмата и за това, че ще погасите задълженията си.

Когато дойде време да погасявате сумата, всичко ще бъде максимално лесно за вас. Няма да се налага да ходите никъде и да правите нищо. Просто трябва да се уверите, че в банковата си сметка имате достатъчно средства, които да покрият разходите по вноската или по цялата сума, в зависимост от условията.

За бързите кредити – откровено и без цензура
4.62 (92.31%) 26 глас[а]

Още публикации

"За бързите кредити – откровено и без цензура" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете неточност в "За бързите кредити – откровено и без цензура", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.