От кого да поискаме краткосрочен паричен кредит при липса на доказан доход?

Безработицата в страната е огромна, особено за хората без особена трудова квалификация и умения. Те са тези, които живеят на прага на бедността и които най-често посягат към вземане на бързи кредити. Те са и тези, които най-често работят без ефективен трудов договор и които най-трудно биха покрили изискванията на банките за платежоспособност.

Когато един такъв потребител изпита спешна нужда от свежи пари, с които да покрие непредвиден разход или да направи покупка или ремонт, той не се обръща към нито една от многобройните банки в страната, а се насочва директно към небанковите кредитни компании. Това е така, защото само те могат да му предложат потребителски кредит, без да се налага той да предоставя информация за доходи, поръчители или банкови гаранции.

Освобождава ли ни от отговорност един кредит, отпуснат при минимум условности?

Има една категория потребители, за които е невъзможно да въведат ред в своите финанси и които страдат от постоянна липса на пари. Те са тези, които най-често прибягват до вземане на бърз кредит и тези, които винаги просрочват неговото погасяване.

Причина за това е погрешното схващане, че щом един кредит е отпуснат толкова безпроблемно, то значи неговото погасяване е пожелателно, а не задължително. Това схващане е причина тези хора да затънат в блатото на безпаричието, защото то ги е сблъскало с неприятни последствия, като запориране на доходите, влошено кредитно досие, което ги лишава от право на нов заем и не на последно място – с изпълнителен лист, който ги поставя в лапите на фирмите за събиране на задължения.

Как да бъдем отговорни към погасяването на един кредит без поръчители и доказване на доход?

Това, че на документи вие нямате постоянен доход не ви лишава от отговорността да погасите в срок своя кредит. Всяко закъснение на погасителна вноска от ваша страна дава основание и право на вашия кредитор да ви начисли допълнителни такси и лихви, а това ще оскъпи вашия заем. Всяко оскъпяване на заема намалява сумата, с която вие и вашето семейство ще трябва да преживявате, а това означава да се сблъскате с още повече финансови трудности от тези, които първоначално са ви накарали да вземете бърз кредит.

Да бъдете отговорни към погасяване на своя краткосрочен заем означава да планирате много внимателно всеки разход за периода, в който изплащате погасителни вноски. Това означава да се лишите от нещата, които не са от първа необходимост, като дрехи, телефони, посещения на увеселителни заведения, екскурзии, ваканции и др.

Част от отговорното ви отношение е и стриктното спазване на срока, в който трябва да внесете погасителните вноски. Добре е да договорите дата, която е близка до датата, на която получавате месечното си възнаграждение. По този начин няма да се окаже, че заплатата е похарчена и сумата за вноската по кредита липсва.

Първото, което трябва да направите при получаване на месечното си възнаграждение е да внесете погасителната вноска, след което да платите останалите битови сметки и чак тогава да изчислите каква сума ви остава за други разходи. Сумата няма да е достатъчна, но това означава да бъдете отговорни, когато вземате и погасявате бърз кредит.

Освобождава ли ни от отговорност един бърз кредит без доказване на доход?
4.42 (88.39%) 31 глас[а]

Още публикации

"Освобождава ли ни от отговорност един бърз кредит без доказване на доход?" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от пари на заем. Ако откриете правописна грешка в "Освобождава ли ни от отговорност един бърз кредит без доказване на доход?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.