Бързите онлайн кредити са формата на финансиране, която най-бързо се популяризира сред българското население. Днес те заемат челно място сред всички видове заеми и популярността им продължава да нараства с всяка изминала година. Все по-добрите условия, при които се предлагат малки суми пари, както и възможността цялата процедура да протече изцяло онлайн, не остава съмнение, че този тип финансиране има пред себе си блестящо бъдеще.

Какво точно представляват те и как можем да ги опишем най-добре?

Бързите онлайн кредити са суми в малки размери, които рядко надхвърлят 400 лева. Те се предлагат за покриването на дребни по размер нужди, основно за погасяване на различни по рода си битови сметки. Те не могат да заменят банковите заеми, защото за разлика от банките, фирмите които са се специализирали в този тип финансиране не предлагат големи суми пари.

Друга тяхна характерна черта е това, че сумите се отпускат за сравнително кратки периоди от време. Те могат да бъдат предоставени за срок от 2 – 3 седмици или пък за месец. В редки случаи срокът може да достигне дори 3 месеца, макар че фирмите, за които може да се каже, че дават пари за по-голям период от време наистина не са много.

Съвсем естествено, говорейки за този тип финансиране трябва да обърнем внимание и на това, че цялата процедура се извършва по интернет. След като намерите подходящ сайт с оферта, която допада на вашите нужди, то просто трябва д подадете заявка и да изчакате одобрение. Ако бъдете одобрени, би трябвало да получите обаждане по телефона в рамките на броени минути след това.

Телефонният разговор е важен момент, защото по време на него ще доуточните със служителите всичко, включително и въпроси, които са неясни за вас. Разбира се, служителите също може да искат да получат информация за нещо важно, което може да има значение за това дали ще ви финансират или не. При одобрение ще получите парите по банков път.

Процедурата приключва когато в рамките на определен в договора срок погасите своите задължения. След това можете отново да кандидатствате за заем в момент, в който смятате, че ви е необходима малка сума пари за да покриете с нея някакви свои задължения към момента.

Не всички фирми обаче работят изцяло онлайн

Много кредитни продукти в интернет се рекламират като “онлайн”. Важно е обаче да се разбере, че много от тези онлайн заеми всъщност не могат да се отпуснат изцяло по инернет. Така например, някои фирми оперират само в определени градове на страната. Ако попаднете на фирма от София, а живеете в Пловдив, можете да останете доста изненадани, че може да се наложи да пътувате до София за да получите парите си.

Ето защо трябва да обърнете сериозно внимание на това дали може цялата процедура от край до край да се извърши по интернет. Възможно е да сте изключително заети и да не разполагате с време дори за да отидете до супермаркета. В много такива ситуации хората теглят заеми по интернет за да получат парите си директно в банковата си сметка.

Ако обаче не обърнете достатъчно внимание, има голяма вероятност да попаднете на фирма, която да предлага кандидатстване по интернет, но да няма възможност да ви изплати парите без да посетите лично техен офис.

Кога може да се каже, че говорим за наистина онлайн продукт?

В редиците на онлайн финансирането попадат абсолютно всички продукти, които се отпускат от фирмите за бързо финансиране и които се извършват изцяло или частично по електронен път. Тук могат да спаднат различни видове заемни продукти, като например кредит до заплата, микрокредит, бърз заем за студенти или пенсионери, както и много други повече или по-малко познати.

Според експертите този вид услуги постепенно ще завладее пазара напълно, защото всички финансови институции, в това число и много банки, постепенно прехвърлят все по-голяма част от своите операции в интернет. Дори ако погледнем електронното банкиране ще видим отново едно потвърждение на това.

В наши дни, когато всичко става по интернет, когато плащаме по интернет сметките и данъците си, когато можем да си купим по интернет дори и къща, няма нищо странно в това, че бързите кредити стават все по-интернет ориентирани. Днес все още може да се каже, че това да прекараш целия процес от кандидатстването до получаването на парите онлайн е екстра, но съвсем скоро това ще е основна характеристика.

Сигурността е много важен приоритет при този вид финансиране. Тук всичко се извършва много прецизно, търси се контакт с клиента, потвърждение на въведените данни и изплащането се извършва по банков път, което наистина предлага голяма сигурност.

Бързите онлайн кредити – основни характеристики
4.32 (86.45%) 31 глас[а]

Още публикации

"Бързите онлайн кредити – основни характеристики" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от светкавичен заем. Ако откриете неточност в "Бързите онлайн кредити – основни характеристики", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.