Познавате ли добре бързите кредити? Мислите ли, че знаете всичко за тях? Тук има няколко интересни факта, които са слабо познати на тези, които не са теглили заем до сега.  Ако искате да теглите пари, научете повече за този тип финансиране за да го познавате в по-голяма дълбочина.

Изцяло онлайн

При теглене на бърз заем хората често се фокусират в компаниите, които оперират в техния район. Всеки търси фирма в своя роден град, а ако има възможност дори и в района, в който човекът живее. При съвременните условия обаче, това става все по-ненужно и излишно.

Така например, повече фирми в областта са фокусирани в отпускането на пари онлайн. Целият процес, съответно от самото начало до края, преминава в онлайн среда. Тори превеждането на парите става изцяло по банков път, което напълно отписва нуждата да ходите където и да е.

Разбира се, все още има компании, които изискват да ги посетите лично в офиса им, но това далеч не е задължително и всъщност този тип фирми става все по-малко. Това от своя страна ви позволява да търсите не най-близките и удобни, а най-добрите решения. Резултатът е, че конкуренцията между фирмите жестоко се засилва, в резултат на което човек може да се облагодетелства с по-добри условия.

Лихвите са по-големи в сравнение с тези, които изискват банките

При теглене на бърз заем от не банкова финансова институция можете да очаквате лихва в по-големи размери. Това, разбира се, на фона на малките размери на кредита може да остане напълно незабележимо за потребителите. Ако обаче изчислите колко процента е лихвата, често можете да се изненадате.

Причината е в по-бързата обработка на документите, по-високия риск, който компаниите от този тип поемат, както и малките размери на отпуснатите суми. Може би сте забелязали като цяло, че колкото по-малки са сумите, толкова повече имат склонност да летят нагоре лихвите по тях.

Такса за обработка на документите

Може би не сте запознати с това, но при кандидатстване за бърз кредит фирмата изисква да се заплати такса за обработка на документите. Много е важно да поясним, че такава такса се заплаща само ако ви одобрят. В случай, че услугата не ви бъде предоставена и ви откажат, тогава не дължите подобна такса.

Напоследък все повече фирми считат, че не е нужно да изискват подобни такси при отпускане на финансиране. Доста популярно стана мнението, че и без това лихвите са високи. С цел да задържат редовните и клиенти и да привлекат нови такива, редица фирми вече не изискват такава такса при кандидатстване.

Ако това е фактор при вашия избор, няма да се затрудните да намерите компания, която не изисква подобна такса. И все пак, сумите не са големи. Най-често за обработка на документите се взимат не повече от 20 лева. Освен това, сумата се удържа най-често от сумата, която ви се превежда, така че е добре да имате предвид това.

Има опции за справяне ако закъсате

Ако по някаква причина закъсате финансово преди да сте изплатили кредита си, пред вас има някои опции, които да разгледате. Едната от тях е по-малко атрактивна. Става дума за рефинансиране на сумата. Така няма да ви се натрупват наказателни лихви и освен това ще имате чисто кредитно минало, тоест няма да се изложите, казано на прост език.

Втората опция е по-изгодна от чисто потребителска гледна точка. Тук става дума за това, че някои фирми предлагат възможност за разсрочване на задълженията. Ако попаднете на по-гъвкава компания, можете да удължите значително срока за погасяване. Така ще имате много повече време пред себе си, но също така и ще получите възможност за погасяване на минимални вноски.

Покупка на техника

Много хора са ползвали услугите на фирмите за бързо кредитиране без дори да осъзнаят това. Най-често подобно нещо се случва когато купувате техника и уреди от големите хипермаркети. Там много популярна практика е да ви предложат да вземете уред на изплащане, при което се изисква единствено да работите на трудов договор.

В края на краищата, човек остава с впечатлението, че купува уреда от хипермаркета и това наистина е така, но с някои условности. Реално, вие купувате например микровълнова печка, при което сключвате договор за изплащане. Реално обаче, хипермаркета моментално получава парите си, но не от вас, а от кредитната компания.

В последствие, когато изплащате своите вноски, вие ги изплащате не на хипермаркетската верига, а на кредитната компания, която е платила вашия уред. Следователно оскъпяването на техниката е лесно да се разбере. То идва всъщност от лихвата, която фирмата-финансист изисква за услугата.

Няколко важни подробности около бързите кредити
4.5 (90%) 16 глас[а]

Още публикации

"Няколко важни подробности около бързите кредити" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете правописна или фактологична грешка в "Няколко важни подробности около бързите кредити", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.