Напоследък бързите кредити са по-популярни от всякога. Повечето български домакинства имат известен опит в тази област. Най-често подобни кредити се отпускат при внезапно възникнало финансово затруднение, каквото може да е забавена работна заплата или изненадващо висока битова сметка например.

Ниски критерии…

Обикновено критериите към този тип кредити са доста занижени и е малко вероятно да ви откажат заем. Достатъчно е да имате трудов договор (не срочен, а редовен) и заемът е на практика в кърпа вързан. Именно лесното отпускане обаче понякога може да причини някои затруднения и да извади нещата от контрол.

Риск от възникване на неплатежоспособност…

Действително, колкото по-лесно се отпускат бързи кредити и колкото по-ниски са изискванията за това, толкова повече нараства вероятността човекът, получил заема, да не може да го върне на кредитната институция. Това понякога се случва и вина за това имат не само хората, които теглят кредит без да са уверени във финансовите си възможности, но и в самата кредитна институция, която е отпуснала заема без да премисли добре положението само и само да не изпусне поредния клиент.

Когато това се случи…

Ако сте изтеглили бърз кредит и сега не знаете как да го върнете, то вече е безсмислено да се търси вината у вас или в компанията, която е решила, че ще имате възможността да върнете парите с лихвата. Вместо да укорявате себе си или да сипете обвинение след обвинение върху фирмата-кредитор, то по-добре помислете какво може да се направи за да се стекат обстоятелствата най-леко и за двете страни.

Бъдете откровени…

Най-лошото което човек може да направи при проблем с изплащането на своя кредит към дадена фирма за бързи кредити е да се крие и да се прави, че нищо не се е случило. Най-препоръчително е когато имате подобен проблем да се свържете директно със служителите на фирмата и да обясните най-точно и подробно какво е положението.

Посетете офиса лично…

Ако имате подобно затруднение, то най-добре е да посетите лично офиса и да разговаряте направо очи в очи със служителя или служителката, които са ви отпуснали кредита. При такъв сценарии имате възможност за разсрочване на вноските или за рефинансиране.

Това може да се отрази негативно на дължимата сума, правейки я по-голяма, но все пак ако се направи, имате реална възможност да се справите възможно най-леко с положението. Това ще ви даде шанс да се издължите за по-дълго време или на по-малки вноски, но при всички положения е за предпочитане, отколкото да не погасявате задълженията си.

Не мога да си изплатя бързия кредит – Помощ!
4.43 (88.57%) 14 глас[а]

Още публикации

"Не мога да си изплатя бързия кредит – Помощ!" е публикация на тема кредити, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете грешка в "Не мога да си изплатя бързия кредит – Помощ!", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.