Какво представлява кредитният калкулатор?

Всяка финансова институция, предлагаща някакъв вид кредитиране дължи пълна яснота, относно всички условия по кредита на своите клиенти. Предимството на онлайн кредитирането се състои в това, че вече всеки потенциален кредитополучател може сам, с помощта на предоставения от компанията кредитор калкулатор да изчисли с точност до стотинката какъв ще бъде общия размер на неговия заем.

Казано накратко, кредитният калкулатор е вид таблица, по която на база размер на заема, брой погасителни вноски и срок на погасяване може да се изчисли, какъв ще бъде процентът на ГПР (годишният процент на разходите) и какъв ще бъде общият размер на заема, заедно с допълнителните такси, така че потребителят да може да избере най-изгодния за себе си кредитен план.

Какви видове кредитни калкулатори предлагат кредитните институции?

В зависимост от вида на услугата, предлагана от конкретния кредитор, калкулаторът може да изчисли с точност всяко оскъпяване, така че клиентът да разполага с максимална яснота, относно дължимите от него суми.

По този начин се пести времето на клиента и се намалява нуждата от допълнителен човешки ресурс под формата на служители, които да обясняват условията по заемите на потенциалните клиенти. Накратко калкулаторите биват:

  1. Кредитен калкулатор – удобен както при краткосрочни потребителски, така и при всички видове парични заеми. Той изчислява ГПР по кредита, на база погасителен период и брой погасителни вноски, както и всички задължителни такси, дължими от клиента.
  2. Калкулатор за рефинансиране – създаден специално за изчисление на задълженията при рефинансиране на вече съществуващ кредит. С негова помощ клиентът може да прецени, доколко рефинансирането на кредита ще бъде изгодно и доколко ще се оскъпи задължението при изтегляне на нов заем, с цел погасяване на настоящия.
  3. Лизингов калкулатор за автокредити – с него, може да си изчисли общото оскъпяване на автолизинга, като освен ГПР, тук калкулаторът изчислява и начисления ДДС.
  4. Имотен кредитен калкулатор – изчислява приблизителната крайна цена на имота, на база месечния доход на кредитополучателя, неговите задължения и спестявания, така че потребителят да може сам да избере най-изгодната оферта.
  5. Лихвен имотен калкулатор – позволява на клиента да се ориентира каква е максималната лихва, която той може да си позволи при лизингово закупуване на недвижима собственост.
  6. Лизингов калкулатор за стоково кредитиране – позволява да прецените, какво ще бъде реалното оскъпяване на закупената на изплащане стока, в зависимост от погасителния период/брой погасителни вноски.

Защо клиентите избират онлайн кредитирането?

Едно от основните предимства на онлайн кредитирането, особено при краткосрочните потребителски кредити е именно наличието на кредитен калкулатор, даващ максимална яснота на потребителите, какво ще бъде оскъпяването на техния кредит при определен погасителен период. Изключително лесен за ползване от всички потребители, кредитният калкулатор е отличен помощник при избора на потребителски план.

По-изгоден от всеки финансов съветник и винаги на разположение, калкулаторът ви дава възможност, само за няколко секунди да изберете размера на кредита, за който да кандидатствате, периодът, за който ще го погасявате и броят на месечните/седмичните погасителни вноски. Отличното планиране на приходи/разходи през погасителния период е предпоставка за безпроблемно изплащане на всички заеми.

Максимална яснота по кредита с кредитен калкулатор
4.45 (89%) 20 глас[а]

Още публикации

"Максимална яснота по кредита с кредитен калкулатор" е публикация на тема пари, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете правописна или фактологична грешка в "Максимална яснота по кредита с кредитен калкулатор", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.