Законите стават все по-строги към фирмите за бързо кредитиране, защото много често потребителите се оказват подведени от неясно описаните правила и условия. Много често се оказва доста трудно да разберете какво точно са искали да ви кажат, особено ако не сте се вгледали по-внимателно. По тази причина, законодателството гледа все по-строго и под лупа всичко свързано с фирмите за бързи кредити, налагайки им доста ограничения. Въпреки това, все още хората не разбират някои моменти в получаването на кредит.

Големи ли са лихвите по бързите кредити?

Лихвите по бързите кредити са като цяло доста големи. За сравнение могат да послужат различните видове банкови кредити, при което ясно се вижда, че разликата не е особено малка. Реалният размер на бързите кредити се набива на очи когато съпоставим лихвата с размера на кредита, който взимаме. При съвсем бегло разглеждане на нещата обаче човек лесно може да остане с впечатлението, че бързите кредити имат малки лихви. На какво се дължи това? Ами основно на факта, че този тип заеми се отпускат в малък размер, тоест колкото и висока да е лихвата, тя лесно може да остане незабелязана на фона на кредита.

Променя ли се лихвата по бързия кредит?

Лихвите по бързите кредити са стабилни. Ако при тегленето на заема ви кажат 20%, то в края сумата, която ще трябва да върнете, ще е заема плюс тези 20%. Има обаче една особеност. Ако по някаква причина се случи нещо, което да ви попречи да погасите заема, тогава, за съжаление, можете да очаквате, че лихвата ще се повиши и ще дължите малко повече пари, отколкото очаквате. Разбира се, тук си има някои законови ограничения и лихвата не може да расте до безкрай.

Има ли безлихвени бързи кредити?

Действително трябва да се отбележи, че такова нещо като безлихвен кредит със сигурност съществува. Ако обаче се обърне по-сериозно внимание, то най-вероятно ще ви направи впечатление, че кредитът трябва да бъде върнат в определен срок за да бъде наистина безлихвен. Този срок може да е една седмица или две или пък определен брой дни. След неговото изтичане обаче, ако все още не сте погасили задълженията си, лихвата се появява на хоризонта и заемът вече не е безлихвен. Тоест, безлихвените кредити могат да са безлихвени само ако ги погасите предсрочно в определен срок.

Има ли разходи освен лихвата?

Важно е да се отбележи, че лихвата в повечето случаи не е единственото, за което човек плаща когато тегли бърз кредит. Обикновено повечето фирми в тази област изискват и малка такса за обработка на документите. Разбира се, тя е в сравнително малки размери и като цяло не е нещо, което да притесни повечето потребители, но все пак за някои хора, които желаят да получат малък заем, това е изненадващо. В повечето случаи въпросната такса за обработка на документите е в размер до около 20 лева, тоест тя е съвсем по джоба на повечето хора. Ако обаче не бъдете одобрени за заем, то повечето фирми няма да ви карат да заплащате такава такса. Обикновено ако ви одобрят фирмите си  удържат от заема при изплащането му.

Лихвите при бързите кредити
4.61 (92.22%) 18 глас[а]

Още публикации

"Лихвите при бързите кредити" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от пари на заем. Ако откриете правописна грешка в "Лихвите при бързите кредити", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на нашия сайт.