Бързите кредити отдавна са част от живота на българина. Като страна с най-ниски доходи на база приход/разход е съвсем закономерно търсенето на краткосрочни финансови заеми от небанкови кредитни институции. Защо от кредитни компании, а не от банките, ще попитате вие? Защото бързите кредити предлагат удобство, каквото банките не могат да осигурят, а българинът, макар и беден обича да му бъде комфортно, дори това да му струва малко по-скъпо в дългосрочен план.

Кои са най-предпочитаните начини за вземане на бърз кредит?

През последната година бум в кредитирането предизвикаха компаниите, предлагащи кредити изцяло по интернет. Животът ни постепенно се пренася в глобалната мрежа, а това означава, че и вземането на заем също ще заеме своето място сред огромния брой услуги, предлагани изцяло онлайн. Въпреки безспорните предимства на онлайн кредитирането обаче, все още има голям брой потребители, които предпочитат да използват услугите на кредитен консултант.

Нека разгледаме положителните страни на двете услуги – кредит у дома и по интернет, за да внесем повече яснота, защо те са сред най-предпочитаните от родните потребители. Това ще ви помогне да изберете по-лесно начина, по който да кандидатствате, когато сами се сблъскате с нуждата от спешен краткосрочен заем.

Кои са плюсовете на кредит по интернет?

Онлайн кредитирането си има своите доказани предимства. Самата процедура е толкова опростена и ускорена, че в повечето случаи парите намират кредитополучателя в рамките на едва няколко часа, а това покрива напълно критериите за спешна финансова помощ. Тази услуга е по-удобна за по-младите потребители, които нямат проблем да се справят с онлайн формата за кандидатстване. Те са и тези, които най-често избират да изтеглят отпуснатата сума от най-близкия банкомат.

Онлайн кредитирането пести време, нерви и средства, а това са все неща, които не достигат на българския потребител. Онлайн платформите на небанковите кредитори позволяват на един натоварен и зает потребител да кандидатства и да вземе кредит, без да отсъства от работа, да чака на опашки, да лишава своето семейство от внимание, да търси гаранти, да попълва формуляри и т.н. – все неща, с които банките отблъскват потенциалните си клиенти.

Кои са плюсовете на кредит у дома?

Кредит у дома се предлага от едва няколко кредитни компании, като те залагат основно на по-възрастните потребители, както и на хората с определени заболявания, които не им позволяват да напускат свободно своя дом. Услугата е необходима на потребителите, които предпочитат живия контакт с кредитора, но от друга страна не желаят да пътуват до най-близкия офис на компанията и да се редят на опашки както при получаване на заема, така и при неговото погасяване.

Удобството на кредит у дома се състои в това, че клиентът общува директно със своя кредитен консултант, който го посещава в дома му, като междувременно му дава ясна и достъпно поднесена информация относно самата услуга. При одобрение, сумата отново се носи в дома на клиента, където, също така се получават и погасителните вноски, впоследствие. На практика клиентът може да усвои и изплати заема без да напуска дома си, а това е огромно удобство за определена категория потребители.

Кредит у дома или по интернет – кои са плюсовете на двете на услуги?
4.52 (90.37%) 27 глас[а]

Още публикации

"Кредит у дома или по интернет – кои са плюсовете на двете на услуги?" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете неточност в "Кредит у дома или по интернет – кои са плюсовете на двете на услуги?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.