Кредит срещу лична карта – кога и защо можем да вземем такъв?

Повечето финансови заеми се отпускат при редица изисквания. Кандидатстващите за кредит трябва да отговарят на определени условия, като те най-често показват способност да се погаси заемът в срок и съобразно посочените процедури на съответната институция. Казано по-просто, кредитите се отпускат при доказан постоянен доход, с който да се обезпечат погасителните вноски или срещу някаква гаранция.

Голяма част от небанковите кредитни компании предлагат краткосрочни заеми при изключително облекчен режим. В зависимост от размера на кредита и срока на погасяване, заемът може да се отпусне без доказване на доход и без обезпечаване с допълнителни гаранции. Днес масово се предлагат бързи кредити срещу лична карта, без да се изискват други документи от кандидатите.

Кога можем да вземем кредит срещу лична карта?

Кредит срещу лична карта можем да вземем при няколко ситуации, например:

– Липса на постоянен трудов договор

– Нужда от малка финансова помощ

– Липса на време и възможност да посетим банков клон или офис на небанков кредитор

– Необходимост от бързо усвояване на заема

Липсата на постоянен трудов договор е спънка за много български потребители, тъй като голяма част от тях нямат постоянна работа или не са назначени по трудов договор. Това ги лишава от правото да поискат заем от банкова институция, но за щастие голяма част от небанковите кредитори отпускат кредит само срещу лична карта. Разбира се, тук става въпрос за малки суми (от 100 до 1000лв) с кратък срок на погасяване.

Когато необходимата сума е с малък размер (100-500лв) е много по-лесно и удобно тя да се вземе от небанков кредитор, при максимално облекчен режим. За един толкова скромен заем не си заслужава да се преминава през сложни бюрократични процедури, при положение, че разликата в лихвите не е особено голяма.

Кредит срещу лична карта може да се вземе изцяло онлайн, което позволява на хората, живеещи в отдалечени райони също да се възползват от услугата. Кредитирането по интернет им спестява нуждата от посещение на банков клон или офис на кредитна компания и същевременно дава друго много важно предимство – бързо усвояване на заема.

Защо да вземем такъв кредит?

Кредит срещу лична карта можем да вземем по много причини, като единствено условие е сумата да бъде напълно достатъчна за нашите цели. Тъй като потребителски кредити при облекчен режим се отпускат за кратък погасителен период, те са и значително по-ниски, като размер. Ето за какво най-често потребителите вземат краткосрочни заеми:

Кредит за ремонт

Ремонтите на жилището са сред най-честите причини за вземане на кредити. Тук, разбира се не говорим за цялостен ремонт на жилището, но спешни поправки на някои части от дома могат спокойно да се извършат с един малък паричен заем. Това може да бъде подмяна на дограма, освежително пребоядисване на стените или поправка на водопроводната или ел инсталации. Само срещу лична карта можете да осигурите средствата, с които да подобрите условията, при които живеете.

Кредит за сметки

Плащането на неотложни текущи сметки е сред най-основателните причини да се потърси заем срещу документ за самоличност. Причината за това може да е породена от забавяне на заплатата или от покриване на друг непредвиден разход, но факт е, че с този вид кредити много често се плащат битови сметки.

Кредит за лечение

Нуждата от бърза финансова помощ при заболяване не се нуждае от коментар. Болнични разходи или скъпи лекарства също се покриват с краткосрочни парични заеми, за които не се изискват особени изисквания и документи. Личната карта е единственият документ, който небанковият кредитор ще ви поиска, а бързината на отпускане на сумата в случая е решаваща.

Кредит срещу лична карта – кога и защо можем да вземем такъв?
4.33 (86.67%) 18 глас[а]

Още публикации

"Кредит срещу лична карта – кога и защо можем да вземем такъв?" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от бърз кредит. Ако откриете фактологична грешка в "Кредит срещу лична карта – кога и защо можем да вземем такъв?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.