Кога е удачно да изберем небанковите кредитни компании?

При нужда от финансов заем сме свикнали да се обръщаме към банките, тъй като те са известни със своята стабилност и дългогодишен опит във финансовите операции. Стабилността на някои банки, обаче съвсем основателно можем да подложим на съмнение, а опитът и дългото присъствие на финансовите пазари съвсем не са гаранция, че ще получим изгодни условия.

Ако имате нужда от кредит и се колебаете дали да се обърнете към банка или небанкова кредитна институция, тук ще ви посочим няколко аргумента в полза на малките кредитни компании. Те могат да ви помогнат да си спестите много нерви и време, борейки се със сложния бюрократичен апарат на банковите институции.

  1. Нужда от малка сума

Ако сумата, от която се нуждаете не е особено голяма, то спокойно можете да си спестите сложните бюрократични процедури, през които банките задължително ще ви накарат да преминете. Повечето кредитни компании отпускат суми от 5 и дори 10 000лв със срок на погасяване, достигащ няколко години, така че ако няма да купувате жилище, спокойно можете да вземете кредит от кредитна фирма.

  1. Липса на време през делничните дни

Липсата на свободно време през делничните дни е проблем, който кара все повече хора, нуждаещи се от кредити да прибягват до онлайн кандидатстване при небанкова кредитна компания. Това им спестява отсъствие от работа и прекарване на часове в попълване на сложни документи и формуляри.

Всеки зает кредитоползвател може лесно и бързо да използва онлайн формата за кандидатстване през обедната си почивка, след което да се върне към служебните си ангажименти.

  1. Не искате да ангажирате свои близки, като гаранти по заема

заем от кредитни компанииТърсенето на гаранти може да се окаже голям проблем, тъй като повечето хора не отговарят на изискванията на банките или просто не желаят да се ангажират с едно толкова рисковано начинание.

Небанковите кредитни компании отпускат по-малки заеми без да изискват гаранти, което е още едно допълнително улеснение за потребителите.

  1. Имате избор как да получите и погасявате заема

Изборът е нещо, което хората винаги оценяват и тук небанковите институции печелят доста точки, като го предлагат на своите клиенти. Ако искате сумата по банков път, това е напълно възможно, но вие, също така можете да получите парите в брой: в офис на компанията, на касите на Easy Pay, в български пощи или офис на друг партньор на компанията кредитор.

  1. Можете да следите всички операции по кредита онлайн

Онлайн кредитирането ви дава много удобства, сред които и възможността да следите колко са оставащите погасителни вноски, кога са правени плащания по кредита и кои са датите на следващите погасителни плащания. Това прави услугата максимално прозрачна и не е необходимо да посещавате банков клон, за да получите текущата информация.

Кредит от банка или от кредитна компания?
4.5 (90%) 28 глас[а]

Още публикации

"Кредит от банка или от кредитна компания?" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете грешка в "Кредит от банка или от кредитна компания?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на нашия сайт.