Удобствата на онлайн кредитирането са безспорни. Това е най-бързият, лесен и достъпен начин да вземете пари на заем, познат до момента. Улесненията при този метод за отпускане на потребителски кредит без поръчител са много, но има дребни грешки, които някои потребители правят при попълване на онлайн заявка, а те носят със себе си много рискове и финансови загуби. Ето какво не бива да правите и кое е задължително при заявка за онлайн кредит:

Какво не бива да правите, когато заявявате желание да получите кредит?

Да попълвате неверни данни

Една от основните причини за отказ да ви бъде отпуснат желаният кредит е попълване на невярна или заблуждаваща информация. Трябва да знаете, че фирмите, предлагащи кредити по интернет са лицензирани и вписани в регистъра на БНБ, а това им дава достъп до голяма база данни, от където могат да ви идентифицират като ненадежден платец, дори когато сте подали невярна информация.

Да поискате кредит от чуждо име

Това отново е опит за измама, който може да бъде лесно установен и пресечен навреме. Ако сте решили да използвате данните от личната карта на свой близък или познат без негово позволение, то имайте предвид, че кредитните компании често извършват проверки за идентификация на лицата, които кандидатстват. Зачестилите злоупотреби от този тип ги принудиха да го правят.

Да посочите неактивен имейл адрес

Формата на договора, включваща общите условия при отпускане на бързи кредити без доказване на доход се изпраща на предварително посочен имейл адрес, така че кандидатстващото лице да може да се информира и даде своето съгласие, относно предоставените от фирмата кредитор условия. В случай, че посочите неактивна електронна поща, вие няма да можете да получите електронния вариант на договора, а това проваля цялата сделка.

Какво е задължително да направите при попълване на формата за кандидатстване?

Да използвате наличния кредитен калкулатор

Компаниите, предлагащи онлайн кредитиране ви предлагат едно голямо удобство – кредитния калкулатор. Той ви дава възможност да изчислите сами каква ще бъде крайната сума, която дължите.

Пропускайки да използвате това удобство, вие рискувате да попаднете в неловка ситуация, като задавате излишни въпроси на сътрудник на компанията, относно оскъпяването на кредита или поискате продукт, какъвто компанията не предлага.

 

Да обмислите добре своето решение и да се придържате към него

Онлайн формите за кандидатстване ви дават право на избор, относно размера на кредита и начина за неговото получаване. Ако сте посочили конкретна сума или начин за получаване на заема, но впоследствие решите да го промените, това може да се окаже невъзможно. Фирмите, предлагащи бързи кредити без трудов договор наистина обработват светкавично всяка заявка и е много вероятно промени да не могат да бъдат направени след известен период от време.

Да попълните всички полета, посочени във формата за кандидатстване

При всеки кредит онлайн, заявката се подава чрез попълване на стандартна форма, в която трябва да посочите различни лични данни. Тази информация е необходима на кредитната компания, за да обработи вашата кандидатура и при оставени празни полета, системата може да откаже да придвижи вашето заявление. Попълнете правилно всички полета, като внимавате за правописни грешки, защото те ще бъдат сметнати за невярно попълнени данни.

Кредит онлайн – заявка
4.63 (92.5%) 32 глас[а]

Още публикации

"Кредит онлайн – заявка" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от светкавичен заем. Ако откриете грешка в "Кредит онлайн – заявка", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.