Често ще чуете да се говори за кредит до заплата, а причината е, че напоследък този вид заеми буквално са залели пазара под най-различни форми и размери. Рекламират се различни начини на връщане, като всичко зависи от това какви са личните предпочитания на клиента. Нали все пак клиентът е цар на пазара?

Сред рекламираните продукти е и кредитът до заплата, който обещава, че идва при вас без лихва. Това, съвсем естествено, кара много хора да задават въпроси и да се питат възможно ли е наистина да получат малък кредит и да го върнат без лихва, а ако това е възможно – има ли някаква уловка, за която трябва да знаят.

Кредитът до заплата – какво представлява той?

Кредитът до заплата обикновено е малка сума пари, която в повечето случаи е в размер до около 300 или 400 лева, а в много редки случаи достига и до 1000 лева. В повечето случаи се тегли от хора, които по някаква причина, обикновено в резултат на неочаквано възникнали разходи, не могат да се поберат в заплатата си за месеца или тя по някаква причина е била забавена. В този момент хората често прибягват до тази услуга за да могат да покрият текущите си разходи и да не изпадат в затруднено положение.

Кога кредитът без лихва е наистина безлихвен?

Кредитът без лихва, който се предлага от почти всяка небанкова кредитна институция, действително е такъв, но само ако се спазят някои предварително уточнени условия. Така например, повечето фирми за бързи кредити ви предлагат сумата без лихва, но при условие, че успеете да я върнете в рамките на една или две седмици например.

Ако просрочите срока, безлихвения бърз кредит до заплата всъщност се превръща в един съвсем обикновен кредит до заплата и ще трябва да се заплати съответната предварително упомената лихва. Именно това е, което повечето хора не знаят когато искат да вземат кредит до заплата от този тип.

Разбира се, в това няма нищо лошо, защото небанковите кредитни институции, които отпускат този тип безлихвени кредити ви дават реална възможност да си покриете належащите в момента нужди и при това да върнете толкова пари, колкото сте изтеглили. Ако пък не успеете да направите това за по-кратки срокове от време, кредитът влиза в графата на всички останали бързи заеми.

Каква лихва се плаща ако кредитът стане лихвен?

Няма как да кажем категорично и точно колко ще бъде лихвата ако забавите плащането си, защото тогава всяка небанкова кредитна институция определя в офертата си различен процент и вие трябва да се запознаете с тези детайли предварително. Обикновено всичко това ще ви бъде разяснено много подробно при тегленето на този заем, така че едва ли ще има нещо, което няма да научите предварително.

Важно е също да се спомене и това, че обикновено много от фирмите, които са специализирани в отпускането на бързи кредити изискват да се плати малка такса за обработката на документите ви, която няма да ви бъде върната след това, а ще ви бъде обикновено удържана от отпуснатия заем. Така че за финал нека кажем така: да, безлихвеният заем е реалност, но това важи при определени условия.

Кредитът до заплата без лихва – реалност ли е или мит?
4.39 (87.74%) 31 глас[а]

Още публикации

"Кредитът до заплата без лихва – реалност ли е или мит?" е публикация на тема пари, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от светкавичен заем. Ако откриете неточност в "Кредитът до заплата без лихва – реалност ли е или мит?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.