Случвало ли ви се е да получите отказ от някоя фирма за бързи кредити? Ако е така, то тогава знайте, че не сте единствените. Много хора преживяват същото, а причините за това могат да са какви ли не. Много кандидатстващи искат да знаят каква е причината за оказа. Отговорът обаче не е еднозначен, защото причините могат да са какви ли не.

Дори още по-лошо – отказът може да бъде и неаргументиран. В края на краищата фирмата може да си запази правото да ви каже “не” и изобщо не е длъжна да ви дава каквито и да било обяснения. Нека обаче видим някои често срещани причини за отказ.

Проблеми със същата фирма в миналото

Ако в миналото сте теглили бърз кредит от фирмата, от която се опитвате в момента, но сте имали проблеми с изплащането, има реална опасност да получите отказ. Повечето фирми споделят убеждението, че по клиентите трябва да се съди на база на досегашния опит на компанията с тях.

Така ако в миналото сте бил надежден клиент, сега можете да очаквате дори някой и друг бонус като по-ниска лихва и по-добри условия. Ако обаче сте имали проблем с погасяването, тогава отказът е почти сигурен. Вероятността да ви отхвърлят при кандидатстване ако в миналото сте имали проблем с тази фирма е над 90%.

Съвсем различно обаче стоят нещата ако преди сте имали проблеми с друга фирма или банка. Обикновено фирмите за бързо финансиране стоят в страни от банковата политика и имат по-различни особености. Така дори и да сте просрочили задълженията си към някоя банка, вие можете да сте спокойни, че това няма отношение към фирмите за бързо кредитиране.

И все пак тук отново има някои изключения. Някои фирми обръщат много голямо внимание на кредитното ви минало от страх, че могат да попаднат на некоректни клиенти. Това от своя страна налага доста високо ниво на предпазливост в компаниите от този тип в не редки случаи.

Липса на работа

Липсата на работа е почти пълна гаранция за получаване на отказ, поне в над 90% от случаите. Причината е, че тъй като повечето фирми не приемат за необходимо да искат от вас да търсите поръчители за заема, те искат други гаранции. Така се оказва, че най-добрият начин за намиране на надеждни клиенти е като се обърне внимание на тяхната заетост.

Това че работите обаче, далеч не ви прави идеалния кандидат. Освен че е важно да имате работа, от голямо значение е също така и да бъде тя на безсрочен трудов договор. Така например, ако работите в туристическата индустрия, от голямо значение е да знаете, че много от хората в този бранш работят на сезонен договор. Това от своя страна ги прави неподходящи за получаване на бърз кредит.

Ако и при вас случаят е такъв, има голяма вероятност да не получите заем когато искате, а да ви откажат. Имайте предвид също така, че има и някои изключения. Така например, ако получите отказ, това може да ви изглежда много негативно, но всъщност има фирми, които ще ви одобрят. Важно е единствено да не се отказвате и да продължите да търсите.

Твърде млади сте

Понякога можете изненадващо да получите отказ просто поради факта, че не попадате в определени възрастови граници. Много фирми не отпускат пари на хора, които са на възраст под определена граница. Тя може да бъде 25 години или 21. Важното е, ако изпаднете в такава ситуация, да не се отчайвате, защото както и по отношение на работата, изключения винаги има.

Причината за откази от този тип се обясняват с това, че младите хора са в по-нестабилно финансово положение от по-възрастните. Това означава, че младите по-лесно могат да се превърнат в рискови клиенти и да изпаднат в неплатежоспособност.

Не само младите обаче получават такива откази. Това много често се случва и на по-възрастните кандидати за кредит. При тях оправданието е същото. Пенсията е сравнително малка като размер и може лесно да се окаже недостатъчна за погасяването на кредит.

Ниски доходи

В не малко случаи може да се стигне до ситуация на отказ, при която кандидатът за бърз кредит да бъде отхвърлен на база на своите доходи. Това може да не е проблем в някои фирми, но в други ниските доходи означават по-висок риск за кредитната компания, а никоя фирма не желае да изпадне в подобно положение.

В това положение често могат да се окажат хората, които работят на минимална работна заплата, каквито в страната има не малко. Докато минималната работна заплата е изчислена така, че да покрива основните разходи на населението, тя не винаги е достатъчна и за изплащането на кредит. По тази причина това е напълно сериозно основание за отказ в някои фирми.

Кога фирмите отказват бързи заеми?
4.38 (87.69%) 26 глас[а]

Още публикации

"Кога фирмите отказват бързи заеми?" е публикация на тема пари, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от пари на заем. Ако откриете правописна грешка в "Кога фирмите отказват бързи заеми?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.