Защо не всяка причина да вземем кредит е основателна?

Бързите кредити могат да бъдат както от голяма помощ, така и да влошат качеството ни на живот в дългосрочен план. Към тях трябва винаги да се подхожда много отговорно, тъй като те са сериозна финансова операция, която трябва да обмислим в детайли и още по-добре – да разработим, като бизнес план, който да следваме, за да избегнем сериозни неприятности.

Тук ще разгледаме ситуации, в които не е уместно да вземем кредит и такива, в които имаме пълното основание да го направим. Следвайки тези полезни съвети, можете да избегнете грешки, които биха се отразили на финансовото ви състояние и биха ви обвързали за дълго с неподходящата кредитна институция.

Кога не бива да кандидатстваме за бърз кредит?

Тук парадоксът се състои в това, че когато най-много ни трябват пари, обикновено е най-неподходящото време да поискаме бърз заем. Това се отнася за периодите, в които сме трайно безработни или доходите ни не могат да покриват текущите разходи. Ако заплатата ви не достига за плащане на месечните сметките и прехраната на вашето домакинство, значи с нея няма да можете, впоследствие да погасявате и вноските по кредита.

Друг аргумент против в кандидатстването за кредит е наличието на друг или няколко други, все още непогасени кредита. Всеки следващ заем, преди да сте погасили предходния влошава кредитното ви досие и дава основание на кредиторите да ви наложат по-високи лихви, а това означава по-големи погасителни вноски, които ще намалят още повече месечния ви доход.

Неоснователно е също да прибегнете до бърз кредит, само защото условията ви се струват изключително привлекателни. Имайте предвид, че най-атрактивно звучащите предложения, често са тези, с най-много скрити условия, които ще ви изненадат неприятно, когато започнете да погасявате заема. Изглежда ли ви подозрително добра една оферта, подозренията обикновено са основателни.

Кога е резонно да кандидатстваме за бърз кредит?

кредит за инвестицияЕдна от най-основателните причини да поискате краткосрочен заем от небанкова кредитна институция е възможността да инвестирате парите от заема и да ги умножите многократно. Когато използвате потребителски кредит, като бизнес инвестиция и, след като имате добре обмислен бизнес план, можете с пълно основание да кандидатствате за финансова помощ от кредитна компания.

Когато имате чисто кредитно досие и стабилни доходи, винаги можете да си позволите бърз кредит, тъй като имате пълната възможност да го обезпечавате в посочения срок.

Кредит за ремонт, с който да инвестирате в дома си, като повишите неговата енергийна ефективност или кредит за покупка на важна битова придобивка, ще ви помогнат да подобрите качеството си на живот, дори когато не разполагате с нужните спестявания.

Когато заплатата ви се бави, а сметките за битови разходи не могат да чакат е допустимо да вземете бърз кредит. Това е един от ниско рисковите кредити, които можете да използвате, за да платите сметките към електрическата компания, мобилния оператор, ВиК дружеството или интернет доставчика. Тъй като този вид кредити са с най-малък срок на погасяване, те са и с най-малка лихва, а това означава, че погасяването на заема няма да се отрази драстично на месечния ви бюджет.

Кога да кандидатстваме за бърз кредит и кога не?
4.38 (87.62%) 21 глас[а]

Още публикации

"Кога да кандидатстваме за бърз кредит и кога не?" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от бърз кредит. Ако откриете неточност в "Кога да кандидатстваме за бърз кредит и кога не?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта Кредити.инфо.