Бързите кредити, като един от най-бързо популяризиращите се видове кредитиране, събужда напоследък все по-голям интерес във все повече хора в трудоспособна възраст. Този вид заеми се оказват доста полезен инструмент, който позволява гладкото протичане на нашето финансово ежедневие. Разберете какъв може да е размера на бързите кредити.

Този тип кредити позволяват да се прескочат малки препятствия от финансов характер, които могат да се случат на практика в ежедневието на всеки човек. Едно такова може да бъде повреда на телевизора, което да изисква непредвидена сума за ремонт, както и повреда на автомобила или пък закъсняла работна заплата.

Размера на бързите кредити

Важно е да се подчертае, че размерите на бързите кредити са като цяло доста ограничени. Така например, бързите заеми често биват наричани и с още едно име – микро кредит. Така може би ще добиете по-ясна представа за какво става дума.

В рамките на минималната заплата…

Най-често фирмите за бързи кредити имат доста нисък таван и той е приблизително с размера на минималната работна заплата. Рядко ще откриете фирми за бързи кредити, които да прескачат психологическата бариера от 400 лева.

Най-често предлаганите кредити…

По отношение на най-често предлаганите кредити може да се каже, че сумите са около 200 лева. Като най-често споделяна причина за теглене на заеми сред потребителите се изтъкват битовите сметки, а най-предпочитания срок за връщане на парите се оказва около 3-4 седмици.

Може на куп, но може и на вноски…

Кредитните компании в повечето случаи предлагат на своите клиенти сами да изберат системата, по която да изплатят своите финансови задължения. Така например някои клиенти предпочитат да изплатят дължимата сума заедно с лихвата на куп в рамките на едно плащане. Други предпочитат да се възползват от възможността да разсрочат плащанията и да ги разделят на няколко седмични вноски. В по-големи размери понякога заемите могат да се разделят и на месечни вноски, но това е доста по-рядък начин на изплащане.

Заеми в по-големи размери…

Понякога фирмите за бързо кредитиране имат навика да отпускат и бързи заеми в по-големи размери. В такива случаи това обикновено е обвързано с по-голям размер на получаваната работна заплата. Така например, дори и да попаднете на фирма, която отпуска бързи заеми в размер на 1000 или 2000 лева, което е голяма рядкост, ако сте с месечен доход около 500 лева, то едва ли толкова голям заем ще ви бъде отпуснат.

А има ли минимален праг?

Някои от фирмите за бързо кредитиране се отличават и с това, че имат минимален праг на заема. Той може да бъде по-голям или по-малък, но обикновено съществува. Важно е да се отбележи, че в твърде малки размери тези заеми стават много нерентабилни, защото повечето фирми имат освен лихвата и такса за обработка на документите, която си удържат още при изплащането на заема. Разбира се, изключения както вече споменахме има и те не са малко.

Какъв е размера на бързите кредити?
4.37 (87.37%) 19 глас[а]

Още публикации

"Какъв е размера на бързите кредити?" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете неточност в "Какъв е размера на бързите кредити?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.