Едва ли има по-популярен тип кредит от бързите микро кредити, които са също така изключително популярни под името бърз заем или още като бърз заем до заплата.

През последните години те добиха изключително голяма известност в България и почти не са останали български домакинства с по-ниски доходи, а и със средни такива, които поне веднъж да не са се възползвали от услугата по някакъв повод.

Кой най-често търси бързите кредити?

Особено най-популярни са бързите кредити в малки размери сред младите хора, защото именно те са тази част от обществото, която е най-уязвима и най-често се оказват притиснати в тесните рамки на ограничените си финанси. Парите им не достигат, а притесненията за предстоящия наем, който трябва да платят независимо от всичко, недостатъчните стипендии и ниските заплати, които освен, че са недостатъчни, не винаги пристигат и на време, ги карат много често да се обърнат към услугите на тези фирми.

Колко големи са бързите микрокредити?

Както името подсказва, микрокредитите заеми в малки размери, които обикновено се движат в границите до около 300 – 400 лева. Въпреки това, не са малко небанковите кредитни институции, които вече отпускат и малко по-големи заеми, достигащи до около 700 лева. Най-големите заеми от този тип достигат до около 1000 лева. В изключително редки случаи някои фирми за бързи кредити отпускат и суми до 2000 лева, но това са по-скоро изключения и подобна услуга се предлага от единични фирми.

Как се отпускат точно тези заеми и всеки ли може да изтегли максимално позволената сума?

Обикновено когато човек види реклама, която гласи, че дадена фирма предлага бързи кредити в размер до 1000 лева да речем, първосигнално всеки смята, че може да получи максималния размер на кредита. Докато това много често е така, не бива да отхвърляте и възможността да ви откажат заем. Това обикновено се прави ако нямате надеждно кредитно досие или ако просто месечните ви доходи са много ниски и от фирмата преценят, че няма да можете да погасите вноските си в последствие.

Как се изплаща обикновено бързия кредит до 1000 лева?

Бързите заеми в размери до около 1000 лева се изплащат на същия принцип, по който се погасяват вноските и при по-малките суми. Най-често това става с месечни вноски, а сроковете могат да варират в зависимост от това какви са индивидуалните нужди на потребителите. Това може да се извърши чрез разсрочване в рамките на 6 или 12 месеца, но не малко фирми за бъзи заеми изискват вноските да се погасят и в рамките на 3 месеца например.

Как да изтеглим кредита?

Ако искате да изтеглите кредит от типа бърз заем до 1000 лева, то вие трябва първо да попълните в интернет съответните бланки, след което ще получите обаждане от служител на фирмата. Когато това стане ще се доуточните за всички допълнителни детайли относно кредита. Това е и момента да задавате въпроси, ако нещо ви тревожи и не ви е ясно. Когато ви одобрят, вие ще получите парите си по банкова сметка. Тук е мястото да кажем, че наличието на банкова сметка от ваша страна е задължително, защото пари не се дават на ръка.

Какво трябва да знаем за бързите кредити до 1000 лева?
4.57 (91.43%) 21 глас[а]

Още публикации

"Какво трябва да знаем за бързите кредити до 1000 лева?" е публикация на тема пари, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от светкавичен заем. Ако откриете правописна грешка в "Какво трябва да знаем за бързите кредити до 1000 лева?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.