Кредитите до заплата са форма на финансиране, която през последните няколко години смело се нареди сред най-търсените кредитни продукти на пазара като цяло. Вече може да се каже, че почти всеки човек е имал контакт с този тип кредитиране, независимо дали му се е налагало да изтегли кредит, или е чул за близък човек, приятел или роднина, който е теглил такъв в даден момент от времето.

Каква е целта на заемите до заплата

Сами по себе си заемите до заплата се определят като много тясно специализиран тип кредит. Експертите припомнят, че кредитите до заплата имат за цел само и единствено да подпомогнат във финансово отношение хора, които по една или друга причина преживяват леко финансово смущение.

Важно е преди всичко да отбележим, че заемите до заплата никога не са били създадени и нямат за цел да ви помогнат при дълготрайни финансови проблеми. Финансисти споделят, че впечатленията им са за това, че много хора преживяващи проблеми с парите за вече дълъг период от време си мислят дали този кредитен продукт няма да им бъде полезен и да им помогне.

Специалистите обаче допълват, че бързите заеми до заплата всъщност само могат да затруднят още повече вашето и без това тежко финансово положение в момента. Те допълват, че ако преживявате труден момент от гледна точка на пари първо трябва да си зададете въпрос дали проблемите ви са временни или постоянни. Ако са постоянни, тогава може да има други кредитни продукти които да са по-подходящи за вас.

Какъв е размера на сумата на кредитите до заплата

Бързия заем до заплата е сума в много малки размери. Към момента в България обикновено горната граница на този тип кредити не надхвърля 400 лева. Обикновено най-често се теглят малки суми от порядъка на 200 лева.

Заема до заплата се характеризира с това, че се предлага за много кратки срокове от време. Както се подразбира от неговото име, кредитът до заплата е предназначен да ви помогне ако по една или друга причина преживявате забавяне на работната заплата, което е възможно да се случи дори и в най-сериозните фирми, а също така и за случаите, в които се е повредило нещо у дома, например хладилник, телевизор и други.

Предвид това че се отпускат в много малки размери и за много кратък период от време, кредитите до заплата обикновено се отпускат много лесно. Критериите за тях са доста занижени, като един от на-важните моменти е просто да имате редовна работа на постоянен трудов договор.

Какво е предназначението на заемите до заплата
4.73 (94.67%) 30 глас[а]

Още публикации

"Какво е предназначението на заемите до заплата" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от светкавичен заем. Ако откриете правописна или фактологична грешка в "Какво е предназначението на заемите до заплата", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на нашия сайт.