Някога питали ли сте се кой е най-често клиент на фирмите за бързи заеми? Въпросът е наистина интересен. Действително, съществуват някои шаблони, които определено поставят някои рамки и помагат да съставим нещо като профил на потребителите.

Какви са клиентите в професионален план?

Клиентите на този тип фирми обикновено в професионален план могат да се похвалят с известна стабилност. Това са хора, които в повечето случаи имат сключен надежден договор с работодател. Тук става дума за безсрочен трудов договор, което гарантира, че получателя на парите няма да остане без работа.

Обикновено потребителите са служители от по-ниското служебно стъпало. Тук почти отсъстват хора на управленски постове, макар че това не се изключва. Най-често това са работещите в различни частни и държавни предприятия и фирми, които имат сигурността на стабилната работа.

По отношение на доходите, това са хора, които често работят на минимална работна заплата или заплата малко над минималната. Те често се сблъскват с финансови затруднения, макар и тези затруднения да не са много големи или сериозни. Отново редовната работа играе ролята на спасителен пояс.

Какви са по образование клиентите?

Обикновено хората, които търсят бързи кредити са с основно до средно образование. Тук обаче не е изключено да попаднат и хора с висше образование, които имат по-ниски доходи. Такива могат да са например преподавателите или работещите в туристическата индустрия. Това а все хора с високо образование, но с преобладаващо ниски доходи.

Като цяло обаче, по-образованите хора са по-малко склонни да теглят подобни заеми. Причината е, че дори и във финансово затруднение, те ясно осъзнават високите лихви. Това в известна степен ги плаши, защото създава притеснения от това дали ще могат да погасят задълженията си.

Разбира се, по-ниско образованите потребители също могат да имат безпокойства, но при тях по-често човек може да остане с погрешни впечатления. Това може да е рекламен трик например, който не всеки да усеща, а също така и терминология, за която не всеки е подготвен.

На какви места живеят потребителите?

Най-често потребителите на бързи кредити живеят под наем. Не рядко и именно плащането на наем е отбелязвано като основна причина за теглене на пари. Обикновено това може да се възприема като начин да се постигне спокойствие и стабилност, че човек няма да изпадне в сериозно затруднение.

Ако живеят в собствени жилища, потребителите на тази услуга често обитават по-малки домове. Те също така по-често живеят в области с по-ниски доходи. Това разбира се не е задължително, но все пак е доста чест срещано като тенденция.

Повече мъже или жени теглят бързи пари?

Бързите кредити се теглят както от мъже, така и от жени. При жените това се наблюдава когато са в по-млада възраст и най-често живеят сами или със съквартиранти. По-рядко се случва при семейни дами, защото при тях обикновено общия доход на домакинството е по-висок.

При мъжете се среща обратно – при хора в по-напреднала възраст и с по-ниски доходи в службата. Обикновено това се налага за погасяване на битови сметки и посрещане на най-общи разходи.

В Източна Европа повече отколкото в Западна

Бъзите кредити се радват на много по-голям интерес в страните от Източна Европа. Макар че са навлезли в региона много по-късно, днес те се радват на много голяма популярност. Обратно – в Западна Европа в наши дни приходите са много по-високи, което позволява хората по-лесно да избегнат подобна нужда. В по-богатите общества този вид кредити са популярни в страни, където има по-слаба социална система, каквито са Съединените щати например.

Какви са клиентите на фирмите за бързи кредити?
4.54 (90.71%) 28 глас[а]

Още публикации

"Какви са клиентите на фирмите за бързи кредити?" е публикация на тема кредити, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете фактологична грешка в "Какви са клиентите на фирмите за бързи кредити?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.