Тегленето на бърз кредит може да бъде нещо наистина много полезно за нашите финанси когато се направи разумно и в подходящия момент. Понякога на всеки се налага да плати спешно дадена битова сметка, да плати за ремонт на нещо повредено или просто за покупка на стока или услуга, от която се нуждаем в момента. Ако се действа внимателно, човек може да стабилизира финансовото си положение, но предпазливостта е от огромно значение.

И макар, че този тип финансиране е много популярен и става от година на година все по-известен, не може да се отрече, че хората повтарят все едни и същи грешки. След това започват да се оплакват, че това не е услугата, на която са се надявали и други подобни. Истината обаче е, че човек трябва да мисли внимателно и тогава задоволството може да е голямо.

Теглим повече, отколкото ни е нужно

Една от най-често срещаните грешки, на които се натъкват експертите е твърде голямата изтеглена сума. Така например, много хора, които изпитват затруднение да платят битовите си сметки теглят повече, отколкото им трябва. Ако например сметките са на стойност 200 лева, хората често изтеглят 240 или 250 лева. Ако добавим и една примерна лихва от около 20 или 25% (числото сме подбрали произволно), тогава сумата нараства значително и става над 300 лева.

В крайна сметка, вие утежнявате още повече финансовото си положение, теглейки пари, т които не се нуждаете. Вместо да постъпвате така, бъдете разумни и не теглете в повече. Кандидатствайте за сумата, която ви е нужна или още по-добре, за сумата, която просто не ви достига. По този начин ще си спестите доста пари, които иначе ще се чудите от къде да набавите.

Не се заглеждаме в сроковете

Много хора при теглене на бърз кредит подхождат с изненадваща немарливост. Има редица случаи, в които хората пропускат сроковете за погасяване и забравят за това. Когато се сетят след няколко дни, тяхната лихва вече се е увеличила значително и те трябва да платят много повече. Подобно нещо е много неприятно за потребителите и по още една причина.

Освен, че трябва да платят повече, това поведение може да бъде и причина за проблеми в кредитната история. Така ако след време ви се прииска да изтеглите банков кредит за нещо важно, изненадващо можете да откриете, че кредитния ви рейтинг не е достатъчно добър. Причината за това могат да бъдат именно такива дребни детайли.

Пропускаме допълнителни детайли

Повечето хора остават доста изненадани когато теглят бърз кредит и разберат, че той понякога носи и някои допълнителни разходи. Такъв пример можем да дадем с таксата за обработка на документи. Тя е малка по размер и в много редки случаи достига сума по-висока от 20 лева. Въпреки това, такива дребни детайли са от значение.

Ако например искате да изтеглите 100 лева и се окаже, че не се забелязали този допълнителен разход, вие можете да останете доста неприятно изненадани. Това е досадно и по още една причина. Ако например сте преценили парите да ви стигнат до последния лев за нещо, това може да ви обърка, защото всъщност най-често таксата за обработка на документите се плаща при прехвърляне на кредита към вас.

Пропускаме най-добрите предложения

Има редица оферти, които обещават безлихвено кредитиране и ако на човек му се наложи да изтегли малък заем това е доста изкушаващо. Представете си следната ситуация: налага ви се да платите сметка в размер на 150 лева, но заплатата ви още не е пристигнала, макар че я очаквате след седмица.

Ако потърсите оферта за безлихвено кредитиране, вие можете да погасите сметката си с парите от заема. След седмица когато получите заплатата си вие можете да погасите и безлихвения си кредит и всичко е наред. При този тип безлихвено финансиране има един тънък момент, че това важи за определен срок, например до 2 седмици.

Ако обаче вие сте сигурни, че след определено време ще получите своето трудово възнаграждение, тогава това е идеално решение за вас. Именно за този тип потребители е най-изгодно и удобно да се възползват от този тип оферти.

Друго интересно предлжение може да е онова, в което има перспектива. Ако често ви се налага да теглите пари, някои фирми са просто идеални за вас. Те предлагат заеми, които при всяко следващо теглене идват с все по-изгодни за вас условия. Това може да направи тегленето на пари изключително рационално и лесно за вас.

Тази политика има за цел едно, а именно да създаде на фирмата стабилен брой редовни клиенти. Този тип компании бързо увеличават посетителите и клиентите си именно поради интересните си условия.

Какви грешки правим при теглене на бърз кредит?
4.35 (86.96%) 23 глас[а]

Още публикации

"Какви грешки правим при теглене на бърз кредит?" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете правописна грешка в "Какви грешки правим при теглене на бърз кредит?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.