Ако планирате някога в бъдещето да се възползвате от фирмите за бързи заеми в момент на нужда, добре е да ги познавате по-детайлно. За целта е необходимо да умеете да отсеете фирмите, които биха били подходящи за вас от онези, които няма да ви предложат услугата от която се нуждаете. От една компания до друга, условията за финансиране драматично се отличават.

Изберете фирма с добри срокове

Важно при избора на фирма за бързи кредити е да се спрете на такава, която предлага добри срокове. Докато някои фирми предлагат разумно дълги срокове от по няколко месеца, то други искат да погасите своите задължения в рамките на няколко седмици. Това може и да ви се струва без значение, но по-големите срокове обикновено предлагат и повече гъвкавост по отношение на вноските.

Изберете фирма, която позволява по-разнообразни погасителни планове

Ако се спрете на компания, която предлага по-гъвкави решения за своите погасителни планове, това е добър знак. Така ще можете да се възползвате от план, който най-много отговаря на вашите собствени нужди. Най-удобни са плановете, които позволяват да изплащате своите задължения на минимални вноски веднъж седмично.

Винаги се уверявайте в легитимността на кредитната компания

Това включва на първо време да се уверите, че всичко е наред с лиценза на въпросната фирма. Никога не теглете пари от фирми, в които ви се струва, че има някаква нередност. Освен това, дори и форумите и социалните мрежи да са крайно ненадежден източник на информация, все пак не ги пропускайте. Вижте какви мнения изказват хората и си имайте едно наум, макар и да не случаите всичко, което се говори.

Избирайте фирми, които предлагат онлайн заеми

Повечето фирми вече предлагат възможността да изтеглите кредит без да трябва да ходите където и да било. Това може и да става все по-масово явление, но все още някои хора предпочитат да работят предимно офлайн. Има и много фирми, които предлагат възможността да работите изцяло онлайн. Това включва всички стъпки от кандидатстването, през одобрението, та чак до изплащането на парите. Много фирми претендират, че могат да ви отпуснат пари онлайн, но това всъщност не е съвсем така. В редица случаи това е просто рекламен трик за привличане на клиенти.

Внимавайте с лихвите

Препоръчително е да бъдете по-внимателни с лихвите. Имайте предвид, че те не винаги са еднакви. Някои фирми предлагат много по-високи лихви от други, така че е добре да помислите внимателно преди това. Повечето фирми, които предлагат бързо финансиране, се отличават с това, че имат доста високи лихви като цяло. Ако искате да си спестите този разход много специалисти препоръчват да търсите други форми на кредитиране.

Проверете за безлихвени заеми

Някои фирми от бранша предлагат отлични условия, които в редица случаи включват дори безлихвено финансиране. Тук е важно да се отбележи, че в повечето случаи това става при определени условия, които трябва да знаете предварително. Така например, ако искате да получите пари без лихва, вие не само трябва да намерите такава оферта. Има и още нещо – вие трябва да погасите зълженията си в определения за това срок. Това означава, че ако безлихвеният срок е 2 седмици и вие не успеете да върнете парите в този срок, след това ще трябва да платите лихва.

Таксите за кандидатстване

Много фирми от тази област обикновено изискват от своите клиенти такса при кандидатстване. Тя обикновено се събира за да могат да се обработят документите. Интересното в случая е, че много фирми всъщност не изискват тази такса и така намаляват разходите, които ще направите за погасяването на вашите задължения. Обикновено тези такси се плащат от сумата, за която кандидатствате и се удържат при нейното получаване. Те не са кой знае колко големи, но са в размер на около 20 лева. Защо да харчите тези пари за такси, като можете да ги похарчите за нещо друго за себе си?

Изберете си фирма, която има перспектива за вас

Имаме предвид следното: много фирми предлагат на своите клиенти все по-добри условия при всеки следващ кредит. Изберете си такава фирма, защото ако след време пак взимате пари назаем от там, вие ще можете да се възползвате от наистина много по-добри условия. Това мислене в перспектива е един много добър начин да спестите не малко пари в дългосрочен план. Ето защо, много специалисти препоръчват да се спираме именно на такива компании.

Как да подберем по-добра фирма за бързи кредити?
4.43 (88.7%) 23 глас[а]

Още публикации

"Как да подберем по-добра фирма за бързи кредити?" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете неточност в "Как да подберем по-добра фирма за бързи кредити?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.