По какъв начин функционират бързите кредити онлайн. Преди да заговорим за бързите онлайн кредити в по-голяма дълбочина, трябва да си отговорите на 4 много важни въпроса. Те са следните:

  • Имате ли към момента работа на постоянен трудов договор?
  • Работите ли на въпросното място от поне 3 последователни месеца?
  • Получавате ли гарантиран минимален ежемесечен доход?
  • Имате ли налична банкова сметка в продължение на поне 3 месеца към деня, в който кандидатствате?

Ако сте отговорили с да на тези въпроси, тогава шансовете ви за бърз онлайн заем са много добри. Ако ли не, то вероятността да ви откажат е доста голяма. Но преди да правим заключение нека продължим по същество.

Някои кредитори също така биха могли да изискват текущи банкови извлечения за да потвърдите финансовото си състояние. Има фирми, в които всичко се проверява в много големи детайли и дори може да се вземе под внимание това колко пъти сте се опитвали да извършвате разплащания и не са ви достигнали средства. Всичко това може да е много важно. Все пак нека да не забравяме, че когато става дума за пари е от много голямо значение да има яснота и прозрачност.

Предимството на онлайн кредитите

Едно от предимствата на онлайн заемите е, че те могат да бъдат отпуснати на потребители, които например нямат кредитна история, имат лоша такава или пък са преживели не отдавнашни фалити. За разлика от традиционните кредитори, онлайн бързите кредити не изискват толкова много допълнителна финансова информация и детайли, колкото по правило изискват банките например.

Вместо това повечето големи фирми на родния пазар, които предлагат своите финансови услуги онлайн, просто проверяват някои най-основни моменти. Сред тях както казахме са дали имате редовна работа през последните няколко месеца, имате ли стабилни доходи, имате ли банкова сметка и други подобни. Предвид факта, че този тип услуги се ползват основно от хора с не толкова добра кредитна история, това е излишно.

Разбира се, както вече изрично подчертахме, известни проверки има. По тази причина, при кандидатстване за онлайн заеми е от много важно значение кандидатът да бъде ясен, точен и разбира се да бъде честен и коректен при предоставяне на информация и да отговори на всички зададени му въпроси. В противен случай, служителите ще видят, че той не е откровен и най-вероятно искането му ще бъде отхвърлено.

ВАЖНО: Ако обмисляте да кандидатствате за няколко кредита едновременно в няколко различни компании, това ще стане достояние между тези фирми. Като резултат, всички те най-вероятно ще ви откажат.

След приключване с процедурата по кандидатстване, заявлението се изпраща на посоченото място, където служители на фирмата ще разгледат молбата ви. Ако вие отговаряте на минималните изисквания, то в най-скоро време ще бъдете уведомени. Това става или чрез обаждане по телефона или също така чрез електронна поща. След това ще получите на банковата си сметка сумата, която в повечето случаи е в размер до около 400 лева.

Какви са размерите на сумите които отпускат фирмите

Размерът на сумата обаче, за която чакаме одобрение, може да ни изиграе лоша шега. Ако искате по-голяма сума, а в същото време имате например по-ниски доходи, ако работите на дадено място от скоро или ако имате минало изпъстрено с не погасявани кредити, тогава има вероятност да получите отказ. В същото време, ако кандидатствате за сума в минимален размер, шансът за одобрение е по-висок.

Какво става когато приключи цялата процедура

Когато цялата процедура приключи успешно и заемодателят провери информацията, увери се, че тя е вярна и задейства процедурата, кредитът скоро ще бъде ваш. Обикновено  най-кратък срок ще получите желаната сума в сметката, която сте посочили. Това може да стане за по-малко от час, но има и фирми, които работят по-бавно и може да получите парите си чак на другия ден. Важно е да се отбележи, че повечето фирми обикновено не обработват заявки през почивните дни събота и неделя.

На определената дата за погасяване, фирмата-кредитор ще изисква да получи парите си обратно. Така ако сте изтеглили сума в размер от 300 лева и ако лихвите по заема са съответно 20 лева за всеки 100 лева отпуснато финансиране (тоест 20% лихва), тогава сумата по за погасяване ще бъде 360 лева.

Повечето фирми, които предлагат подобни онлайн услуги, дават възможност за това сумата да се върне със закъснение. Съответно към това, разбира се, се включват съответните лихви и такси. За целта клиентът може да се свърже със служител от фирмата и да поиска удължаване на срока за погасяване.

Така например, ако сте изтеглили сумата за един месец, вие имате възможност да удължите срока с още един месец. По този начин дължимата от вас сума от 360 лева ще се увеличи на 420 лева. Това е важен момент от начина, по който функционират бързите кредити. Но внимание: тази опция е нещо, с което трябва да подхождате с повишено внимание, тъй като в резултат таксите се натрупват изключително бързо.

Този тип услуга е една от най-полезните в нашето съвремие. Всички ние знаем колко бързо сметките пристигат една след друга, а сроковете за плащане са толкова кратки. Понякога се случва да не разполагаме с пари в момента, а знаем, че ще получим заплата. Може да не разполагаме и с достатъчно време за да ходим на място до съответната фирма. Тогава тази онлайн услуга е едно от най-добрите решения.

Как функционират бързите кредити онлайн?
5 (100%) 1 глас[а]

Още публикации

"Как функционират бързите кредити онлайн?" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете правописна грешка в "Как функционират бързите кредити онлайн?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.