За да попаднем на добри условия за бърз кредит трябва да бъдем доста придирчиви и да не се подвеждаме по първото предложение на което попаднем. Добрите условия обикновено са резултат от задълбочено проучване и колкото повече време отделите на намирането на бърз кредит, толкова повече облаги ще има за вас.

Внимателния подбор на фирма…

Несъмнено най-първата стъпка в това да изтеглите бърз кредит при изгодни условия е проучването. Направете си едно малко опознаване на пазара и разгледайте един по-голям брой фирми. Тези, за които добиете най-добри впечатления, заделете на страна за да можете отново да ги разгледате след това. С добрия и внимателен подбор започва първата стъпка към това да попаднете на добри условия по теглене на вашия бърз кредит.

Изберете фирми, които предлагат прозрачни условия…

Може да ви се струва съвсем очевидно, но човек винаги трябва да се ориентира към форми, които предлагат прозрачни условия. Избягвайте да теглите бързи кредити от места, на които има неясноти и недомлъвки. Търсете винаги прозрачност и яснота и нека това бъде винаги вашата движеща сила при избора на фирма за бързи кредити. Ако някъде има неяснота относно условията, лихвените проценти и други важни особености, потърсете конкурентна фирма. Това е моделът, по който функционира пазарната икономика. Вие сте клиенти и имате пълно право да сте напълно информирани.

Проучете възможностите за безлихвен кредит…

Някои фирми за бързи кредити предлагат безлихвени кредити. Това разбира се си има своите особености. Безлихвените кредити всъщност си имат лихва, както и всеки друг кредит. Има обаче и едно по-особено обстоятелство. Ако върнете кредита преди определен период, например в рамките на първата седмица, фирмите предлагат възможността да върнете само заема, но не и лихвата – нея ще можете да си я спестите. Разбира се, трябва да се има предвид и това, че повечето фирми за бързи кредити имат някои специфични условия за обработка на документите и е възможно да ви искат такса за това. И все пак безлихвените кредити са една наистина добра опция и не е зле да проверите дали няма такава възможност пред вас.

Проучете възможностите за отстъпки за редовни клиенти…

Ако теглите бърз кредит от някоя кредитна компания не за първи път, проучете дали няма някакви отстъпки за редовни клиенти. Ако фирмата, която сте избрали не предлага такава екстра, тогава просто помислете за възможността да замените фирмата с друга. В края на краищата, човек е длъжен първо пред себе си и ако друга фирма може да ви предложи по-добри условия, тогава защо да не се възползвате от нейното предложение. При някои фирми отстъпките са фиксирани, докато при други фирми е възможно да получите отстъпка при всеки следващ заем.

Избягвайте забавяния…

Един о начините да избегнете плащането на твърде високи лихви е като се стремите да бдете точни в плащането на вноските си. Ако не погасявате задълженията си на време, вие рискувате да бъдете санкционирани с по-висока лихва, а това е точно обратното на търсения резултат. Никой не желае да харчи повече от планираното, така че бъдете внимателни.

Избягвайте да рефинансирате…

Понякога при рефинансиране на кредита човек трябва да плати много повече от първоначално предвиденото. Рефинансирането е теглене на бърз кредит, с който да изплатите предишен бърз кредит. В случая втория кредит трябва да е по-голям от първия, защото трябва да покрие и лихвата.Това със сигурност няма да ви се понрави.

Избягвайте да преструктурирате заеми…

Преструктурирането на кредити може да бъде причина за увеличаване на дължимата сума. Ако смятате, че съществува риск да не можете да изплатите задълженията си, тогава е по-добре още в началото да поискате заем с по-малки и разсрочени във времето вноски. Така ще можете да се справите по-лесно с тяхното погасяване и няма да ви се налага допълнително да договаряте условията наново.

Проверете дали няма отстъпки за онлайн клиенти…

Някои фирми все по-настоятелно искат да накарат своите клиенти да теглят заеми по интернет без да се налага присъствие в офиса. Целта на фирмите е да приучат хората към това, защото така значително се намалява необходимостта от допълнителен персонал, който да работи с клиентите. Ето защо някои фирми ясно описват, че предлагат по-ниски лихви и по-изгодни условия за онлайн потребители. Разбира се, това може и да не е така, но все пак нищо няма да ви коства да проверите, особено като се има предвид, че условията за вас ще са много по-добри ако има такава опция. Нищо няма да загубите ако потърсите повече информация по въпроса.

Как да изтегля бърз кредит възможно най-изгодно?
4.55 (91%) 20 глас[а]

Още публикации

"Как да изтегля бърз кредит възможно най-изгодно?" е публикация на тема кредити, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете правописна или фактологична грешка в "Как да изтегля бърз кредит възможно най-изгодно?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.