За голяма част от българските домакинства сумата от 3000 лв често се оказва непосилна. Спестяванията на българина се стопиха отдавна, а повечето средностатистически потребители едва успяват да покрият текущите разходи със скромните си трудови възнаграждения. Бързи кредити до 3000 лв се отпускат от голяма част от фирмите от небанковия сектор. Тук ще разгледаме някои аспекти, свързани със заемите от такъв калибър.

Кога е подходящият момент да вземем паричен заем до 3000лв?

Кредитите до 3000 лв обикновено са таванът при повечето компании от бранша. Болшинството потребители предпочитат по-малките суми, като те рядко надвишават дори 1000 лв. Максималният погасителен период за сума от 3000 лв е 18 месеца при повечето не банкови кредитори, а това означава вноски в размер на около 200 лв месечно, заедно с начислените лихви и такси.

Моментът за един такъв заем е подходящ, когато сте в стабилно финансово състояние, т.е. имате постоянна работа, която смятате да запазите през следващите 18 месеца и доход, който ви позволява да покривате вноските по заема и в същото време да посрещате безпроблемно нуждите на своето домакинство.

Тези условия е задължително да бъдат покрити, ако планирате да вземете бърз кредит в размер на 3000лв. Ако смятате, че не покривате всички или дори няколко от тях е добре да изчакате по-подходящ момент или да вземете по-малка сума. Единствено можете да рискувате да изпаднете в неплатежоспособност, когато парите са нужни за лечение – това е единствената ситуация, в която рискът е оправдан.

От къде да вземем кредит до 3000лв?

Разбира се, такава сума винаги можете да поискате от банка и тя ще ви бъде отпусната при по-изгодни условия и ниска лихва, но вероятно и вие, както болшинството кредитоползватели не отговаряте на условията на повечето банки. Ако нямате валиден трудов договор или документ, доказващ наличие на постоянен доход е много вероятно банките да ви откажат заем.

Фирмите, предлагащи бързи кредити нямат високи изисквания и отпускат кредити дори в такъв размер при занижени критерии, така че със сигурност нито една от тях няма да ви откаже бърз заем до 3000 лв, освен ако кредитната ви история е в много лошо състояние. Ако имате не погасени заеми към други финансови институции има вероятност да получите отказ от повечето компании или да ви бъде отпуснат кредит при много неизгодни условия.

Ако сте изряден платец и търсите коректни отношения със своя кредитор се насочете към добрите фирми, действащи съобразно родното законодателство и в интерес на клиента. Проучете пазара, разгледайте фирмите в интернет, като наблегнете на техния престиж сред клиентите, времето, през което оперират на финансовия пазар и условията, които предлагат. Изберете тази, която предлага не само изгодни, но и ясни условия, без скрити текстове и уловки.

Защо хората взимат заеми в такъв размер?

Статистиката сочи, че бързи кредити до 3000лв се вземат основно за ремонт на дома, като това включва подмяна на дограма с цел повишаване енергийната ефективност на жилището, освежаване на интериора или подмяна на ВиК или ел инсталация. Други причини са нуждата от спешно лечение или покупка на важен за домакинството битов уред или електроника. По-рядко изтъкваните причини са забавление – почивки, екскурзии и скъпи подаръци.

Бързи кредити до 3000 лв – кога, от къде и защо?
4.65 (93.04%) 23 глас[а]

Още публикации

"Бързи кредити до 3000 лв – кога, от къде и защо?" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете правописна грешка в "Бързи кредити до 3000 лв – кога, от къде и защо?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.