Какво може да ни принуди да потърсим бързи пари?

Повечето ситуации в живота ни принуждават бързо да потърсим източник на средства, независимо дали става въпрос за покупка на нещо, което в момента се предлага на много изгодна цена или за спешно покриване на неотложен разход. Въпреки това, при бързите заеми има обособен списък с причини, поради които хората се обръщат за помощ към малките кредитори.

Това, което може да ни принуди да потърсим бързи пари е ситуация, която не сме предвидили и планирали, при изготвянето на месечния бюджет. Такива ситуации почти винаги възникват когато доходите ни са изчерпани, а до заплата остава най-малко една седмица. Потребителите на бързи кредити онлайн посочват следните причини, като мотив за малък потребителски заем:

  • Спешна нужда от лечение – при инцидент или заболяване, нуждата от спешна финансова помощ е безспорна;
  • Погасяване на битови разходи – много домакинства у нас отлагат плащането на битовите сметки, докато не ги застраши прекъсване на услугата. Тогава наистина се прибягва към искане на бързи пари от кредитор;
  • Поправка или покупка на домакински уред – когато пералнята, бойлерът или хладилникът се повредят, няма как да отлагаме ремонта или покупката на нов уред. Без този тип техника не може да функционира нито едно модерно домакинство и кредитните компании разбират проблема;
  • Поправка на автомобила – колата за повечето от нас е не лукс, а необходимост. Отлагането на ремонта в повечето случаи е невъзможно, а и не е необходимо, щом можем да вземем и погасим един бърз заем.

Как най-бързо да вземем пари на заем?

Най-бързият начин си остава онлайн кредитирането. Този метод да поискаш и получиш пари на заем е създаден специално за хората, които нямат време да посещават офиси, да чакат в дома си кредитни консултанти или да попълват хартиени формуляри – също отнемащи не малко време. Удобството да кандидатстваш и получиш кредити без трудов договор изцяло по интернет и то за броени минути е причина услугата да набира все по-голям процент потребители.

Друг метод за бързо вземане на заем е посещението в офис, стига да живеете в град, в който кредитната компания, с която сте избрали да работите има офис или клон на някой от нейните партньори. Тук бързината също не е за подценяване, макар, че тя не може да се сравни с тази на онлайн кредитирането.

Последният достъп до бързи пари е заемът от роднина или приятел. Тук огромен плюс е малката вероятност да ви бъде начислена лихва и определен погасителен срок, но вероятността да имате познат, който може с лекота да отпуска заеми е малка – не и у нас, където болшинството хора живеят на ръба на оцеляването.

Как най-бързо да върнем взетия кредит?

Най-изгодно е да вземете кредит до заплата без лихва. Особеното при заемите от небанкови институции е, че размерът на оскъпяването е пряко зависим от срока на връщане на парите. Ако имате възможност да погасите кредита за по-малко от месец, може дори да се възползвате от изцяло безлихвена услуга. Такъв продукт се предлага от много небанкови кредитни компании в страната.

За да можете да върнете бързо парите, взети спешно на заем е важно сумата да е малка, затова бъдете премерени и отговорни, когато вземате бързи пари.

Бързи пари – как да ги вземем и върнем бързо и лесно?
4.5 (90%) 22 глас[а]

Още публикации

"Бързи пари – как да ги вземем и върнем бързо и лесно?" е публикация на тема кредити, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете фактологична грешка в "Бързи пари – как да ги вземем и върнем бързо и лесно?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.