Като цяло, пловдивчани страдат от същия недостиг на пари, както и хората в столицата или в другите градове на страната. Говорим, разбира се за средностатистическия жител на града, работещ срещу ниско заплащане, с което покрива големи битови и други сметки. Едно пловдивско домакинство има възможност да вземе пари на заем както от известните небанкови кредитни институции, така и от няколко местни фирми.

Условията, предлагани от пловдивските кредитори при отпускане на бързи кредити следват общата тенденция в страната. В известна степен изискванията, които потребителят трябва да покрие са стандартните:

– Навършени 18 години;

– Предоставяне на валиден документ за самоличност;

– Лицето трябва да е български гражданин, постоянно пребиваващ в страната;

– Да има чисто кредитно досие;

– Кандидатът трябва да приеме всички условия, залегнали в договора, предоставен от компанията.

Както при големите компании, така и при пловдивските фирми в повечето случаи не се изисква доказване на доход за кредит. Това, разбира се важи за малките заеми, тъй като при суми над 2000 лева почти винаги се изисква валиден трудов договор или документ, че лицето има редовен месечен приход – пенсия, майчинство или социална помощ.

Различното при условията на фирмите, отпускащи бързи кредити в Пловдив е липсата на ограничения за възрастта на кандидатите. Докато много от големите компании отказват да отпускат заеми на лица над 65 годишна възраст, то някои от пловдивските кредитори обещават заеми на всички потребители от третата възраст

Друга разлика между условията на основните небанкови кредитори у нас и техните пловдивски колеги е възможността при затруднение да се отложи погасяването на кредита с три месеца.

Това условие важи в случай, че кредитополучателят заболее или остане без работа, но в рекламата не се посочва с колко ще се оскъпи заемът в този случай.

От къде пловдивчани предпочитат да вземат пари на заем?

Макар, че вторият по големина български град има свои местни небанкови кредитори, статистиката показва, че жителите на града предпочитат да ползват услугите на големите национални небанкови кредитори. Причините за това, според финансови експерти са комплексни – от една страна доверието в пловдивските фирми е по-малко, тъй като лихварите сред тях представляват сериозен процент, а от друга е удобството на онлайн кредитирането, каквото фирмите от Пловдив не предлагат.

За какво най-често вземат бързи кредити жителите на Пловдив?

Основанията за вземане на заеми при пловдивчани не се различават особено от причините, които изтъкват хората в останалата част от страната. Най-често пари на заем се търсят за покриване на битови сметки, когато заплатата се забави, както и за дребни ремонти на жилището.

При покупките, хората от Пловдив и региона разчитат на фирмите, предлагащи стоково кредитиране, когато това е възможно. Основните покупки, направени с пари на заем са за храна, дрехи и електроника – когато няма опция за купуване на изплащане. Празниците и ваканциите са друга причина за вземане на кредит. Те обикновено са в по-малък размер и се погасяват в по-кратки срокове.

Лечението, както в цялата страна, така и в Пловдив е проблем, налагащ да се прибегне до вземане на пари на заем. Бързите кредити в Пловдив често се усвояват за закупуване на медикаменти, за дребни хирургически интервенции или за плащане на болничен престой. Като цяло финансовото състояние на Пловдивчани е добро и процентът на непогасените кредити е много малък.

Бързи кредити Пловдив – какви заеми се предлагат в града?
4.68 (93.6%) 25 глас[а]

Още публикации

"Бързи кредити Пловдив – какви заеми се предлагат в града?" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете правописна или фактологична грешка в "Бързи кредити Пловдив – какви заеми се предлагат в града?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на нашия сайт.