Напоследък бързите кредити се превърнаха в един от най-търсените продукти на финансовите пазари, а причините, които карат хората да изтеглят подобен заем са многобройни. Най-често сред основните причини за това са забавянето на работна заплата в офиса, изненадващо големи сметки в ежедневието, за които не сме били подготвени предварително или пък изненадващ разход, какъвто не сме предполагали, че може да възникне. Но каквато и да е причината, нуждата от финансиране е на лице, а това може да бъде доста голям стрес.

Небанковите кредитни институции…

Небанковите кредитни институции следват тенденцията на все по-завишеното търсене на бързи кредити и съответно техният брой все повече се увеличава всяка следваща година. Разбира се, за да се създаде подобна институция, която да специализира в отпускането на бързи заеми, никак не е лесно, а контролът от страна на държавата е доста сериозен, меко казано. Това обаче е добре за клиентите, защото прави бързия кредит безопасен за обикновения потребител и му гарантира, че има кой да следи за неговите права и безопасност при тегленето на подобен тип кредити.

Бързите заеми се отпускат и онлайн…

Както всяка друга услуга, повечето фирми специализиращи в отпускането на бързи кредити отпускат на своите клиенти заеми основно онлайн. Въпреки това, има и някои небонкови кредитни институции, които по различни причини отказват да оперират единствено онлайн и изискват лично присъствие в офис на фирмата.

Въпреки това, този тип фирми, които изискват задължително присъствие на място, стават все по-малко и обикновено предлагат поне възможността да кандидатствате за заема по интернет. В повечето случаи обаче, както казахме, кредитните небанкови институции отпускат заеми без нужда от лично присъствие.

Как става това?

Когато откриете подходяща институция, чийто продукт съвпада с вашите нужди и изисквания, вие можете да попълните онлайн молба за одобрение. Обикновено до няколко минути разбирате дали сте одобрени или не. В повечето случаи последва обаждане от страна на фирмата, която ще ви отпусне бързия кредит, защото трябва да се уточнят всички подробности, а също така и ще можете да зададете въпроси на служителите ако нещо ви интересува.

Ако по време на разговора всичко се потвърди от ваша страна и от страна на фирмата, от която искате да вземете кредита, той ще ви бъде отпуснат по банкова сметка. Обърнете внимание и на това, че вече в наши дни не се практикува отпускане на бързи заеми на ръка, а трябва да имате сметка, на която да ви се преведе сумата.

Връщането на бързия кредит…

Бързия кредит обикновено представлява малка сума пари, най-често около 300 – 350 лева, н понякога се отпускат и бързи заеми на по-висока стойност, достигаща до 1000 лева. Това разбира се зависи и от вашата заплата или други доходи. Обикновено за връщането на заема се договаря удобен за клиента план, а в класическия случай връщането се осъществява на месечни вноски.

Счита се, че връщането на месечни вноски е най-предпочитаният модел, а това е удобно и за фирмата, и за потребителя на бързия кредит. Разбира се, месечните вноски могат доста да варират и те не винаги са еднакви. Понякога вноските могат да се разделят на два или три месеца, а друг път могат да се изплащат и цяла година, като това зависи от погасителния план, на който са се спрели клиентите.

Бърз кредит – изтеглете онлайн и изплащайте на месечни вноски
4.71 (94.12%) 17 глас[а]

Още публикации

"Бърз кредит – изтеглете онлайн и изплащайте на месечни вноски" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от бърз кредит. Ако откриете фактологична грешка в "Бърз кредит – изтеглете онлайн и изплащайте на месечни вноски", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на Krediti.info.