Фирмите за бързи кредити непрекъснато предлагат все по-достъпни и наглед изгодни услуги, с които привличат все по-голям брой клиенти. Докато банките у нас отбелязват спад на търсенето на потребителски кредити, не банковите кредитори заемат все по-голям дял в микрокредитирането.

Нуждата от бърз паричен заем принуждава все повече българи да се доверят на малките кредитори, като основната причина е по-бързата и лесна процедура по кандидатстване, одобрение и отпускане на заема. Не са рядкост случаите на некоректно отношение и явна измама от страна на фирмите кредитори, затова тук ще посочим какви опасности може да крие един уж изгоден бърз кредит до 1000лв.

Скрити такси, лихви и комисионни

Това е основният трик, към който прибягват фирмите от не банковия сектор. В много случаи се оказва, че върху един (уж) безлихвен кредит от 1000 лв се начисляват не малко други такси и комисионни. Това е измама, към която за щастие не всички фирми от бранша прибягват, но рискът да попаднете на такава съвсем не е минимален.

За да избегнете този капан е добре да използвате фирми, предлагащи кредитен калкулатор. Такъв има на сайта на всяка престижна кредитна компания и той ви показва какво е крайното оскъпяване на заема, в зависимост от срока на погасяване и размера на погасителните вноски. Ако не сте убедени в истинността на данните, показани от калкулатора, винаги можете да се свържете със сътрудник на компанията и да зададете своите въпроси.

Винаги искайте да се запознаете предварително с договора, който подписвате

Ако решите да вземете бърз кредит до 1000 лв обезателно изберете много добре фирмата кредитор и поискайте копие от договора, с който да се запознаете предварително. Фирмите, предлагащи онлайн кредитиране, както и коректните такива, отпускащи заем чрез консултанти или във физически офис разполагат с интернет сайт, на който могат да се намерят общите условия по договора.

Не избирайте кредитор единствено на база изгодните условия, които предлага, защото те могат да се окажат солени при погасяване на заема. Избирайте законните компании, вписани в регистъра на БНБ, за които не е проблем да ви предоставят целия текст на договора няколко дни преди неговото подписване. Ако не разбирате цялата терминология в текста се консултирайте с финансов експерт, който да ви разясни точно какви условия сте на път да приемете.

Проверявайте за дължими такси и лихви при предсрочно погасяване

Най-голям плюс на фирмите за бързи кредити е възможността за бързо погасяване на заема. Някои фирми, обаче не харесват възможността клиентът да погаси предсрочно своя кредит, защото така се лишават от лихвите, начислявани върху всяка погасителна вноска.

За да компенсират загубите, някои компании налагат наказателни такси и лихви при предсрочно погасяване на кредита, а това обезсмисля всичките ви усилия да намалите разходите, като изплатите заема предсрочно. Някои от кредитните компании не налагат наказания при предварително изплащане на заема – изберете тях, когато вземате бързи кредити до 100лв.

Избирайте фирми, които не начисляват такси за кандидатстване и парични преводи

Много лесно един изгоден бърз кредит може да се превърне в горчив хап, когато фирмата кредитор ви начисли такси за кандидатстване и превод на сумата по банкова сметка. В някои случаи тези такси достигат размера на една погасителна вноска, а така се оказва, че дължите повече от предварително договореното.

Бърз кредит до 1000 лева – кои опасности да избягваме?
4.45 (89%) 20 глас[а]

Още публикации

"Бърз кредит до 1000 лева – кои опасности да избягваме?" е публикация на тема кредити, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от светкавичен заем. Ако откриете грешка в "Бърз кредит до 1000 лева – кои опасности да избягваме?", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.