5 важни препоръки, които ще ви позволят да се възползвате максимално от услугата

Бързите кредити са услуга, към която прибягват все повече хора по света и нашата страна не прави изключение. Ниските доходи и високи (понякога непредвидени) разходи принуждават все по-голям брой хора да прибягват до заем от небанкова финансова институция и ако има прослойка, която най-много да се нуждае от малки парични заеми при различни обстоятелства, то това определено са пенсионерите.

Защо се предлага специален кредит за пенсионери?

Различното при кредитите за пенсионери онлайн са определено много по-изгодните условия, съобразени с техните възможности и нужди. Заемите, отпускани на потребителите от третата възраст са с много по-ниски такси и лихви, в сравнение с останалите продукти на кредитните институции. Сроковете на погасяване също са съобразени с възможностите на родните пенсионери, като погасителните вноски са месечни, а не седмични, както е при някои други продукти.

5 важни препоръки, които ще ви помогнат да извлечете максимум ползи от услугата:

  1. Изберете сума, която отговаря конкретно на моментните ви нужди

По-популярните кредитни институции предлагат услугата ‘’Кредит за пенсионери’’, отпускайки заеми в размер, вариращ от 100 до 1500лв. Това не значи, че трябва да вземете максимума, само защото ви се предлага. Имайте предвид, че погасителните вноски ще намалят месечния ви доход, а при една малка пенсия, това може да се отрази сериозно на качеството на вашия живот през месеците, в които погасявате заема.

  1. Изберете онлайн кандидатстването

Разбира се, не всеки възрастен човек има достъп до интернет и умее да борави с компютър, но онлайн кредитите ви дават някои много важни предимства. На първо място – не е необходимо да излизате от дома си и да чакате на опашки и същевременно можете да получите одобрение само за няколко минути. Онлайн кредитирането, също така носи и финансови изгоди, тъй като при повечето компании, използващи онлайн платформи няма такси за кандидатстване и одобрение.

  1. Изберете по-дълъг срок на погасяване ако доходът ви е малък

Срокът на погасяване на бързи кредити за пенсионери при различните компании варира от 12 до 18 месеца. Това може да се окаже решаващо при избора на кредитор, тъй като, колкото по-дълъг е периодът на погасяване, толкова по-малки ще бъдат месечните вноски. Разбира се, по-дългите погасителни периоди са свързани с малко по-високи лихви, но те ще ви позволят да разполагате с по-голяма част от своята пенсия, след внасяне на вноските по заема.

  1. Изберете начин на погасяване, който ще ви бъде най-удобен

онлайн кредит за пенсионериПри услугата кредит за пенсионери имате възможност да погасявате месечните вноски по няколко начина. Вие можете да изплащате сумите по заема:

  • В брой на касите на съответния кредитор
  • По банков път – по банкова сметка, посочена във вашия договор за заем
  • На касите на Easy Pay
  • Като ги предавате лично на своя кредитен консултант

Всяка една от тези опции ви дава огромни предимства, особено ако изберете тази, която отговаря най-добре на вашия начин на живот и възможности.

Ако сте трудно подвижни и избягвате да излизате от дома си, можете да изберете да предавате сумите в брой на своя кредитен консултант или да ги превеждате директно от своята банкова сметка.

  1. Бъдете стриктни в погасяване на вноските

Ако сумата не ви се удържа автоматично по банков път, не допускайте да отлагате погасяването на месечните вноски. Всяко отложено плащане се натрупва към следващата ви месечна вноска, а това ще намали значително средствата, с които трябва да преживеете месеца, да покривате режийните разходи и закупувате своите лекарства.

Бързи кредити онлайн за пенсионери
4.47 (89.47%) 19 глас[а]

Още публикации

"Бързи кредити онлайн за пенсионери" е публикация на тема заеми, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от бърз кредит. Ако откриете грешка в "Бързи кредити онлайн за пенсионери", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на този сайт.