След като данните за изминалата година показват, че всеки втори потребителски кредит е поискан онлайн се очаква интернет кредитирането да привлича все повече потребители. Тенденцията със сигурност ще се запази и през тази година и дори може леко да се увеличи. Услугите, предлагани по Интернет са максимално достъпни до широк кръг потребители, а това е добра новина и за кредитните компании.

Какви са причините потребителите да предпочитат този начин на кандидатстване за кредит? Какви удобства им дава услугата и могат ли да имат пълно доверие на един виртуален кредитор. Ето 6 добри причини, на които потребителите на бързи кредити се позовават, вземайки своето решение да поискат кредит изцяло онлайн.

  1. Достъпност на услугата

За хората, живеещи в отдалечени райони на страната, възможността да вземат кредит онлайн е наистина голямо удобство. Тази услуга ги прави пълноправни клиенти на кредитните компании и в същото време им спестява време и средства, които биха пропилели, за да посетят офис на компанията. Разбира се, в някои случаи, след одобрение на кандидатурата, фирмата кредитор кани своите клиенти да посетят офис на компанията, за подпишат договора и получат желаната сума, но в други случаи процедурите по одобрение и отпускане на заема протичат изцяло онлайн.

  1. Максимално опростена процедура

Небанковите кредитни институции имат едно огромно предимство пред банките – много по-бърза и лесна процедура по одобрение и отпускане на кредита. Тежкият бюрократичен апарат, през който банките принуждават своите кредитополучатели да преминат, принуждава голяма част от потребителите на кредити да изберат кредитните компании, въпреки по-високата лихва.

  1. Бързо одобрение и усвояване на кредита

Бързината е нещо, което клиентите оценяват, особено когато нуждата от пари е наистина спешна. Възможността да получите одобрение в рамките на 15-30 минути, след което сумата да ви бъде преведена по банкова сметка веднага е причината, в кризисни ситуации потребителите да избират небанковите кредитори, дори когато нямат особено високо доверие в тях.

  1. Възможност изцяло онлайн да пренасочите получения заем

Много често потребителите вземат кредит за погасяване на месечните сметки, като някои компании са разработили специални продукти с такава насоченост. ‘’Кредит за сметки’’ при някои кредитори ви дава възможност, вместо да усвоявате заема, след което да посещавате касите на конкретния доставчик на услуга, директно да посочите сметката на доставчика, така че кредиторът да погаси от ваше име битовите ви сметки.

  1. Удобството на кредитния калкулатор

Всеки онлайн портал на компаниите, предлагащи потребителски кредити ви предлага едно уникално удобство – кредитния калкулатор. С негова помощ можете сами да изчислите каква ще бъде дължимата от вас сума за всеки отделен погасителен период.

По този начин можете да планирате много добре своите финанси за периода, през който ще погасявате заема и най-вече да изчислите с точност какъв да бъде размера на кредита, така че сделката да бъде максимално изгодна за вас.

  1. Легитимност на кредитната компания

Не всяка институция, предлагаща микрокредитиране притежава законното право да извършва тази дейност. Онлайн страниците на популярните кредитни фирми, опериращи у нас предоставят информация, в която се посочва историята на компанията, уверение, че дружеството е вписано в регистъра на небанковите кредитори към БНБ и е лицензирано, като администратор на лични данни. Легитимността на компанията ви дава възможност да защитите правата си по съдебен път при нужда.

  1. Отлично планиране на времето

Не всеки, желаещ да поиска кредит има възможност да посети офис на кредитна институция в делничен ден. За много хора е невъзможно или нежелателно да отсъстват от работа, за да посетят на място своя кредитор, а онлайн микрокредитирането им позволява да получат финансова помощ, без да променят и без това натоварения си график.

6 добри причини да изберете бързи кредити онлайн
4.62 (92.31%) 26 глас[а]

Още публикации

"6 добри причини да изберете бързи кредити онлайн" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от лесен кредит. Ако откриете правописна или фактологична грешка в "6 добри причини да изберете бързи кредити онлайн", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.