Бързите заеми стават все по-често използван източник на средства за спешни нужди в наши дни. Ако сте се замисляли да изтеглите подобен кредит или ако пък от друга страна не сте чували нищо за този тип финансиране, тогава е добре да прочетете тази статия. Само така ще научите най-важите фактори, които обособяват съпътстващите го плюсове и минуси.

Със сигурност преди да решите дали се нуждаете или не от подобен продукт вие трябва да разберете за какво точно става дума. И макар че тук сме изредили всички най-общи предимства и недостатъци, вие все пак трябва да обърнете сериозно внимание на всеки отделен случай.

Пет предимства на бързите заеми:

  1. Те са бърз източник на пари в брой. Подходящи са в спешни ситуации, в които изборът не е много голям. Ако колата ви се е повредила неочаквано или трябва да бъде оправен зъб, това е доста удобно решение. Подобна ситуация е и ако просто се нуждаете от малко допълнителна финансова подкрепа за да се справите с плащането на наема за идния месец. Най-хубавото е това, че в случай на нужда можете да си осигурите парите в рамките на няколко часа.
  1. Друго много важно предимство е това, че не се изисква проверка на вашето кредитно състояние. Ако кредитната ви история е била по някаква причина влошена или ако все още нямате такава (което е не по-малко лошо от тази гледна точка), това все пак ви прави възможен потребител. Макар че по този показател няма да отговаряте на условията за банково финансиране, условията в този тип фирми са по-различни и това най-вероятно няма да е проблем.
  1. Тази услуга може да ви спести доста пари. Покриването на някои много спешни сметки, които не търпят отлагане, може да ви позволи да избегнете таксите и лихвите, които биха могли да последват. Такива могат да са таксите по кредитни карти, наближаващи вноски по други заеми и други подобни.
  1. Те могат да защитят вашия кредитен рейтинг от понижаване или да го подобрят. Ако до сега не сте взимали никога кредит и ако нямате никаква кредитна история, това е добро начало за вас. Стига разбира се да погасявате вноските на време. Или пък ако в миналото сте имали неприятни ситуации с изплащане на заеми. В такъв случай това може да е вашият шанс да започнете на чисто.
  1. Могат да ви позволяват да бъдете цялостно по-свободни и независими. Ако сте млад човек и тепърва сега се учите как да се балансирате бюджета си, тогава може би не винаги успявате да го постигнете. Ето защо е важно да имате достатъчно пари под ръка, с които да се покрият при нужда разходите ви докато дойде време за следващата заплата. С помощта на бързите кредити вече няма да е нужно да се молите семейството си за пари.

Петте най-големи недостатъка на бързите заеми

  1. Те са подходящи само за хора, които търсят финансиране за кратък период от време. Ако имате нужда от пари за няколко месеца или повече, бързите кредити няма да ви помогнат за решаване на проблемите ви. Освен това, те задължително включват и не малки такси и лихви, за които също трябва да помислите навреме. Обикновено потребителите остават неприятно разочаровани от това, че тези финансови продукти са свързани с плащане на големи лихви, които са доста по-високи от тези за един стандартен банков кредит. Освен това, ако не сте в състояние да изплати кредита си в пълен размер, таксите могат лесно да се удвоят.
  1. Обикновено фирмите изискват кредитополучателят да бъде нает на постоянна работа с безсрочен трудов договор и на пълен работен ден. Ако сте работили на непълно работно време, или получавате обезщетения за безработица, или пък някаква друга социална помощ, най-вероятно няма да бъдете допуснати до подобно финансиране.
  1. Компаниите от бранша задължително изискват да имате разплащателна банкова сметка. Може и да вярвате само в разплащанията в брой и да ги предпочитате по най-различни поводи, но за такива заеми компаниите действат по различен начин и това условие е задължително.
  1. Обикновено това са сравнително малки по размер суми. Най-често се отпускат суми по-малки от минималната работна заплата. Ако търсите по-голяма сума, дори и ако това е само за кратко време, най-вероятно ще трябва да намерите друг източник на средства.
  1. Има повишен риск от евентуална измама. Това става тъй като понякога подобни заеми могат да бъдат предложени от нелегитимен източник. Риска е по-висок ако кандидатствате за заема онлайн. Ето защо е важно да се провери компанията, от която се планира да се вземе кредит. Уверете се, че те са лицензирани и всичко е наред.

Сега след като вече сте се запознали по-подробно с бързите кредити, можете да прецените дали искате да изтеглите или не. Ако имате желание да се възползвате от тази услуга, то тогава вече знаете какви са нейните положителни и отрицателни страни. Ако пък сте размислили, тогава може би този тип финансиране не е подходящо за вас. При всички положение имате предвид едно – винаги си отваряйте очите добре и четете внимателно!

5 плюса и 5 минуса на бързите заеми
4.26 (85.26%) 19 глас[а]

Още публикации

"5 плюса и 5 минуса на бързите заеми" е публикация на тема финанси, която има за цел да ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателствата при нужда от спешен заем. Ако откриете грешка в "5 плюса и 5 минуса на бързите заеми", то можете да се свържете с нас използвайки онлайн формата за контакт на сайта krediti.info.